Hjertesykdom

Derfor bør dere ha sex to ganger i uka

Halverer risikoen for hjertesykdom.

HJERTEGODT: Sex kan faktisk halvere risikoen hans for hjertesykdom. Foto: Science Photo Library
HJERTEGODT: Sex kan faktisk halvere risikoen hans for hjertesykdom. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
At sex er bra for både kropp og sinn, er ikke noe nytt – men det er få studier som har vist akkurat hvor store fordeler det kan ha på alvorlige sykdommer.Nå har imidlertid forskere fra USA funnet at menn som har sex minst to ganger i uka halverer risikoen for hjertesykdom, melder The Telegraph.

Beskytter hjertet

Den seksuelle aktiviteten til 1000 menn i alderen 40 til 70 år ble kartlagt. Over en periode på 16 år ble deltakerne jevnlig innkalt til å fylle ut et spørreskjema. De ble blant annet spurt om hvor ofte de hadde sex og om de hadde symptomer på hjertesykdom. Forskerne så at regelmessige sengeøkter - minst to ganger i uka - reduserer faren for livstruende hjertetilstander med hele 45 prosent, sammenlignet med menn som kun har sex en gang i måneden eller sjeldnere.

Stem her!

Hvor ofte har du sex?

Helsegode forhold

Forskerne ved New England Research Institute tror den helsegunstige effekten skyldes at sex påvirker kroppen både fysisk og emosjonelt.I tillegg er menn som har sex ofte mest sannsynlig i et stabilt forhold, noe som kan bedre helsa i seg selv, gjennom stressreduksjon og sosial støtte, skriver telegraph.co.uk. De amerikanske forskerne oppfordrer nå leger til å sjekke mannlige pasienters seksuelle aktivitetsnivå når de skal vurdere risikoen for hjertesykdom. Studien er publisert i American Journal of Cardiology.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer