Kontaktlinser

Derfor bør du aldri sove med linsene

- Nesten like ille som å ha en plastpose over hodet i senga, ifølge ekspert.

GLEMTE DU Å TA AV DEG LINSENE I NATT?: Det er fort gjort for de fleste av oss, men vær oppmerksom på at det kan skade øyet ditt på sikt. Foto: All Over Press
GLEMTE DU Å TA AV DEG LINSENE I NATT?: Det er fort gjort for de fleste av oss, men vær oppmerksom på at det kan skade øyet ditt på sikt. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En eller to ganger kan det ha skjedd, eller flere dager på rad. Du har kanskje vært på fest eller sovnet foran en kjedelig film på TV.

Etter en lang dag på jobb, er det eneste du orker å gjøre å stupe rett i seng.

Ja, vi er mange som bruker kontaktlinser, og som har sovet med dem om natten.

Men er du klar over at dette ikke er så veldig lurt? Faktisk så kan det ha alvorlige konsekvenser for øyet ditt.

Kan skade hornhinnen

Mange som bruker kontaktlinser har såkalte endagslinser, som skal byttes ut hver dag. I tillegg finnes det månedslinser, som du skifter ut hver fjerde uke.

Og siden linsene stadig utvikler seg, og tilføres mer og mer fukt og smidighet, så ikke øyet skal bli tørt, kjenner vi ikke at vi har dem på oss i det hele tatt.

Ikke så rart da, at vi glemmer å ta dem av oss når vi hopper opp i senga. Men det som skjer når vi sover med linsene på, er at øynene får for lite oksygen.

- Det er som å ha en plastpose over hodet når du sover, sier øyelege og talsperson for American Academy of Ophthalmology, Dr. Rebecca Taylor, til avisen The Huffington Post.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer