KJØR GRØNT: Bli en deltidsvegetarianer, du også! Foto: Colourbox
KJØR GRØNT: Bli en deltidsvegetarianer, du også! Foto: Colourbox Vis mer

Kostholdsråd

Derfor bør du bli flexitarianer

Kutt ut kjøtt et par ganger i uka.

Publisert
Vi spiser stadig mer kjøtt. Det er ikke en spesielt god ting, siden for mye rødt kjøtt har en sterk negativ effekt på helsa.

Et annet argument er at kjøtt er svært energikrevende i produksjon. Dermed er det ikke så veldig miljøvennlig å gasse seg med biff, kjøttkaker og svinestek, heller.

Vil du gjøre kostholdet sunnere? Her er spørsmålet du bør stille deg før du spiser

GODT OG METTENDE: En vegetarquiche med spinat gir deg proteinene du trenger. Foto: Colourbox
GODT OG METTENDE: En vegetarquiche med spinat gir deg proteinene du trenger. Foto: Colourbox Vis mer

Bli deltidsvegetarianer

Så altså, ved å kutte ut kjøtt gjør du både helsa og miljøet en tjeneste. Men det er nå engang slik at det ikke er så mange av oss som er villige til å gi opp kjøttet helt og bli vegetarianere.

Det du derimot burde klare, er å bli en såkalt flexitarianer, altså en deltidsvegetarianer.

Det innebærer at du reduserer kjøttforbruket, og har et par dager i uka hvor du bare spiser vegetarmat.

Å være flexitarianer er en global trend. Du har kanskje hørt om "Meatless Monday"? På norsk heter det "Kjøttfri mandag", og som navnet forteller handler det om å ikke spise kjøtt på mandager. Det er Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag som står bak her i Norge, og om du går inn på Gronnhverdag.no kan du melde deg på en liste og få forslag til vegetarmiddag tilsendt på e-post hver mandag.Sett fokus på sunnhet

Å ha to vegetardager i uka gjør det lettere å spise sunt. Du blir mer bevisst på hva du spiser, og det er ofte slik at vegetarretter gir deg en lettere og mer behagelig metthetsfølelse enn en kjøttmiddag.

LES OGSÅ: Så mye mat trenger du hver dag

Når det er sagt skal du passe på at du spiser nok proteiner også på vegetardagene dine. Egg, ost, linser og bønner sørger for at du ikke blir gående rundt småsulten på dagene du dropper kjøtt.

LES OGSÅ: Lettmat lurer kroppen til å legge på seg

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer