EGEN ØYESMINKEFJERNER: Ifølge tidligere supermodell og nåværende hudpleiegründer Emma Wiklund, er det lurt å bruke en egen sminkefjerner tilpasset øynene når du skal fjerne maskara, øyeskygge og slikt. Huden rundt øynene er nemlig svært ømfintlig og tar fort skade.  Foto: Getty Images/iStockphoto
EGEN ØYESMINKEFJERNER: Ifølge tidligere supermodell og nåværende hudpleiegründer Emma Wiklund, er det lurt å bruke en egen sminkefjerner tilpasset øynene når du skal fjerne maskara, øyeskygge og slikt. Huden rundt øynene er nemlig svært ømfintlig og tar fort skade. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Sminkefjerner

Derfor bør du bruke en egen øyesminkefjerner

Den sarte huden rundt øynene kan ta skade av produkter beregnet på resten av ansiktet. Få Emma Wiklunds tips!

Publisert
Sminkefjerner er en genial oppfinnelse - særlig for kvinner som bruker mye øyeskygge og vannfast maskara. Og mange av oss er nærmest avhengige av produktet for å få fjernet sminkerester etter en lang dag på jobb eller skole.

Men visste du at du (aller helst) bør unngå å bruke samme sminkefjerningsprodukt rundt øynene som i resten av ansiktet?

LES OGSÅ: Peel huden én til to ganger i uka

SKJØNN SOM EMMA: Emma Wiklund var en av verdens mest ettertraktede supermodeller på 90-tallet. Nå er hun hudpleiegründer med sin egen hudpleieserie Emma S.   Foto: ndreas Von Gegerfelt)
SKJØNN SOM EMMA: Emma Wiklund var en av verdens mest ettertraktede supermodeller på 90-tallet. Nå er hun hudpleiegründer med sin egen hudpleieserie Emma S. Foto: ndreas Von Gegerfelt) Vis mer

Kan gi sår hud og rynker

Årsaken er at mange av sminkefjerningsproduktene som er basert på bruk i kinn, panne et cetera, inneholder parfyme. Og denne parfymen kan ha en irriterende effekt på den sensitive huden rundt øynene.

I verste fall kan du også utvikle flere rynker.

- Vi har ekstremt tynn hud rundt øynene. Derfor er det veldig lurt å være forsiktig når du tørker, eller fjerner sminke her, sier tidligere supermodell og nåværende hudpleiegründer Emma Wiklund (43) til KK.no:

- Har du sensitiv hud, kan det å bruke andre produkter rundt øynene - som en vanlig sminkefjerner til hele ansiktet, føre til at det svir, blir rødt og klør. I tillegg kan det være uttørkende. Det beste er derfor å ha en egen øyesminkefjerner til dette området - særlig hvis du har sensitiv hud eller føler deg spesielt utsatt for rynker.


LES OGSÅ: Slik blir du kvitt mørke ringer rundt øynene

Ikke gni sminken av

Ifølge Wiklund er det ikke bare selve produktet du bør være forsiktig med. Også selve sminkefjerningsprosessen bør være skånsom, da det å gnikke og gni for å få fjernet sminkerester, kan skade huden rundt øynene.

- Siden denne huden er så tynn, er det ganske fort gjort at den strekker seg litt - hvertfall over tid. Så det kan lønne seg å være forsiktig med rengjøringen.

- Når jeg skal fjerne sminke på øynene, tar jeg ofte to bomullsdotter med øyesminkefjerner som jeg legger over øyelokkene. Jeg lar produktet få suge skikkelig inn, og så dabber jeg forsiktig fra utkanten av øyet og inn mot øyekroken. Da kommer alt smusset av innerst i øyekroken, og du drar ikke så mye i huden, forklarer hun:

- Bruk flere bomullsdotter og gjør det skånsomt i stedet for å gnikke og gni bomullsdottene inn i øynene for å få av sminken med én gang.

LES OGSÅ: Alt du trenger er litt teip

- Ingen kremer fjerner rynker

Problemet med rynker, er at det ikke er så mye å få gjort med dem (bortsett fra rent kirurgisk) når de først har dukket opp. Forebygging er derfor alpha og omega.

- Det finnes ingen kremer som kan fjerne rynker. Det er bare tull. Men, det finnes kremer som kan fylle ut rynker og få de til å se mindre fremtredende ut. Og det finnes kremer og produkter som kan virke forebyggende, forklarer Wiklund:

- Forebygging er rett og slett det viktigste du kan gjøre. I tillegg kan du redusere fine linjer ved å stimulere collagen og øke blodsirkulasjonen. Tretthetsrynker kan du gjøre mindre synlige ved å tilføre fukt.

Emma S.-gründeren mener likevel at vi kvinner bør lære oss å slappe litt mer av i forhold til rynker og utseendet.

- Vi får rynker, det er sånn naturen er. Det er litt viktig å huske på. For min egen del synes jeg det viktigste er å ha en frisk hud, som lyser, og å ha et herlig leende ansikt som faktisk rører seg.

LES OGSÅ: Rens huden din to gangerVi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer