Hva er egentlig den sunneste måten å tilberede middagen på, og trenger det nødvendigvis å ta så lang tid?
Svaret er; nei.
LES OGSÅ: Kokt kjøtt er sunnere enn stekt
Mange velger å steke
Poteter, ris og pasta koker vi riktignok, men når det kommer til kjøtt og fisk er det ofte lettere å velge stekepannen framfor kasserollen.
En undersøkelse fra 2009 utført av InFact for Electrolux viste faktisk at 38 prosent av alle nordmenn velger steking når de skal varmebehandle maten sin.
– Mange velger nok steking fordi det er lettvint, og de fleste føler seg trygg på det, selv om man ikke er så flink på matlaging ellers, sier ernæringsfysiolog og en av ekspertene hos BraMat.no, Lise von Krogh, til KK.no.
LES OGSÅ: Ingefær kan forebygge kreft
Spis mindre svidd mat
Eksperten mener ikke at det er noe galt i å steke framfor å koke, men å bare spise stekt mat er ikke særlig gunstig i lengden.
Det er for eksempel svært vanskelig å steke mat uten smør, margarin eller olje, noe som vil gjøre måltidet litt mer fettrikt. Men dette er ikke den eneste ulempen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger