Grapefrukt

Derfor bør du drikke et glass grapefruktjuice

Kan være gull for hjertet ditt.

GRAPEFRUKTJUICE: Ny forskning viser at det å drikke grapefruktjuice kan beskytte mot hjertesykdom.  Foto: istetiana - Fotolia
GRAPEFRUKTJUICE: Ny forskning viser at det å drikke grapefruktjuice kan beskytte mot hjertesykdom. Foto: istetiana - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Grapefrukten kommer i knallfarger som gult, rosa og rødt, med en deilig bitter smak.

Men den fargerike frukten er ikke bare et syn for øyet og god for ganen, den er også kjempebra for helsa. 

En fersk studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition viser nemlig at det å drikke et glass grapefruktjuice om dagen kan ha en positiv effekt på blodårene våre og dermed beskytte mot hjertesykdom og hjerteinfarkt.

LES OGSÅ: Grapefrukt er den perfekte sommerfrukten

Drakk 340 milliliter om dagen  

En gruppe forskere ved det franske National Institute for Agricultural Research i Clermont-Ferrand, testet 48 friske kvinner mellom 50 og 65 år – som er en av de høyeste risikogruppene for hjertesykdom. 

De delte kvinnene i to grupper, hvor den ene gruppen drakk 340 milliliter grapefruktjuice om dagen, mens den andre gruppen drakk tilsvarende mengde av en annen type juice med et lignende utseende.  

Etter seks måneder viste resultatet at et regelmessig inntak av grapefruktjuice hadde gitt en betydelig forbedring i helsen til de frivilliges blodårer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.