Jasmin

Derfor bør du drikke jasmin-te

Øker forbrenningen og har en svært gunstig effekt på hjernen, viser ny forskning.

GODT FOR ALT: Jasmin roer og lindrer, i følge flere studier. Foto: Getty Images/iStockphoto
GODT FOR ALT: Jasmin roer og lindrer, i følge flere studier. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Bare du lukter på jasminblomsten, beroliger det kropp og sjel, ifølge en ny studie. Et sniff frigjør kjemikalier i hjernen som får energien opp og angsten ned, ifølge studien som er utført av Smell and Taste Treatment og Research Foundation i Chicago.

Lukten kan også hjelpe deg å fokusere. Baseballspillere i studien trafff faktisk ballen bedre når de hadde jasminduftende armbånd på seg!

Kall det gjerne flower power. For du kan smøre, lukte og drikke jasmin, og få masse godt ut av det, ifølge Womans Health Magazine. Her er fire gode grunner til å prøve produkter av jasmin-blomsten.

1. Vekttap

Jasmin-te inneholder mye katekiner. Det kan øke forbrenningen, og trigger kroppen til å brenne flere kalorier.

LES OGSÅ: Grønn te er bra for hjernen

2. Roer kropp og sinn

Forskning har altså vist at jasminaromaen, om den nå smøres som krem på huden eller drikkes som te, har en beroligende og sedativ effekt. Bare lukter roer autonom nerveaktivitet og senker pulsen. Antioksidantene i teen bekjemper stress, den kan ifølge studien regulere insulinnivået og senke blodtrykket. Hoster du, kan den lindre, og noen påstår også at jasmin kan fungere som antidepressiva.

3. Lindrer smerte

Jasmin er tradisjonelt brukt under fødsel, fordi den lindrer smerte og er effektiv mot kramper i den glatte muskulaturen. Er du stiv og støl, kan jasmin hjelpe, følge ferske studier.

LES OGSÅ: Maten som får deg i bedre humør

4. Renser og beskytter

De essensielle oljene i blomsten inneholder potente antiseptiske og antibakterielle egenskaper. På huden kan kremer og oljer som inneholder jasmin bidra til å beskytte hudens immunforsvar. Den gir fuktighet og kan hjelpe på kviser, arr, sår og strekkmerker, ifølge Womans Health Magazine.

Lag din egen hudpleie: Drypp noen dråper jasminolje i favorittkremen din, og masser på arrvev, det skal visstnok hjelpe.

Ikke måte på

Ifølge Urtekildens planteleksikon, bør de fleste av oss ha jasminolje i hus.

De skriver at jasmin både er aromatisk, nervestyrkende, euforiserende, krampeløsende, smertestillende, beroligende, varmende, betennelseshemmende, antidepressiv, melkedrivende, livmorstyrkende og antiseptisk. Den eteriske oljen regnes som et afrodisiakum.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer