DERFOR BØR DU DRIKKE TO GLASS: Forskere ved Universitetet i Leicester, England, har funnet helt nye beviser for at det kjente stoffet i røde druer kalt resveratrol, kan forebygge kreft, hjertesykdom og diabetes. Foto: Thinkstock.com
DERFOR BØR DU DRIKKE TO GLASS: Forskere ved Universitetet i Leicester, England, har funnet helt nye beviser for at det kjente stoffet i røde druer kalt resveratrol, kan forebygge kreft, hjertesykdom og diabetes. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Kosthold

Derfor bør du drikke to glass rødvin

En ny studie viser at det kan halvere risikoen for tykktarmskreft.

Sitter du også igjen med følelsen av at alt som smaker godt er usunt?

Da ble du sikkert overlykkelig over «nyheten» om at både rødvin og mørk sjokolade er bra for deg. I tillegg fungerer de faktisk enda bedre sammen.

I ettertid har det imidlertid vært en del diskusjoner rundt rødvin, og ikke alle studier på drikken viser at den har helsefordeler.

Er du glad i rødvin, trenger du imidlertid ikke kutte drikken.

En ny studie har nemlig funnet en ny helsefordel med rødvin. Og blant annet skal drikken kunne redusere risikoen for kreft, skriver AlphaGalileo.com.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Fransk rødvin er sunnere enn tysk

To glass vin om dagen gir positiv effekt

Forskere ved Universitetet i Leicester, England, har funnet bevis for at det kjente stoffet i røde druer -kalt resveratrol, kan forebygge kreft, hjertesykdom og diabetes.

Dette ble kunngjort på en stor konferanse holdt på universitetet 5. desember i år.

Selv om det er gjennomført mange studier på dette tidligere, har ikke forskere kunnet bevise om stoffet er like fordelaktig for mennesker - eller hvilken dose som vil ha den positive effekten.

Ved å bruke laboratorie-modeller fant de ut at to glass vin om dagen, tilsvarer en mengde resveratrol som kan halvere risikoen for tykktarmskreft.

– Vi ønsker å finne ut av hvordan stoffet kan forebygge kreft hos mennesker. Siden vi allerede har funnet ut at det kan redusere utviklingen av svulster, konsentrer vi oss nå om å finne mekanismene som gjør at det funker hos mennesker, forteller professoren Karen Brown, som også er en av arrangørene bak konferansen.

LES OGSÅ: Jo, du kan spise dette på kvelden

Har stor tro på de kliniske studiene

Forskerne håper nå at de kan ta funnene et steg videre ved å utføre kliniske studier - for å finne den optimale mengden av resveratrol for mennesker.

– Mange mennesker tar resveratrol som kosttilskudd, men for øyeblikket vet vi ikke hvordan ,eller på hvem, det funker før vi har mer informasjon. Vi vet heller ikke hva som er den beste mengden, forteller Brown.

– Andre studier har faktisk vist at for høye doser med resveratrol potensielt kan påvirke effekten av andre medisiner, sier hun.

Med all forskningen som er på området for tiden, og spesielt de kliniske studiene, håper Brown at de kan få konkrete svar på slike problemstillinger i løpet av de neste årene.

LES OGSÅ: Gjør dette før du steker hvitløk

TO GLASS MOT TYKKTARMSKREFT: Forskerne fant blant annet ut at to glass rødvin tilsvarer en mengde med resveratrol, som kan halvere risikoen for tykktarmskreft.  Foto: Getty Images/iStockphoto
TO GLASS MOT TYKKTARMSKREFT: Forskerne fant blant annet ut at to glass rødvin tilsvarer en mengde med resveratrol, som kan halvere risikoen for tykktarmskreft. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: