Parfyme

Derfor bør du droppe parfyme

Menn tenner på naturlig duft.

NATURLIG DUFT ER SMARTERE: Nye funn viser nå at menns testosteronnivå er høyere når de lukter på en t-skjorte som har blitt brukt av en kvinne med eggløsning.
NATURLIG DUFT ER SMARTERE: Nye funn viser nå at menns testosteronnivå er høyere når de lukter på en t-skjorte som har blitt brukt av en kvinne med eggløsning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I flere generasjoner har kvinner og menn sprayet seg med parfyme for å tiltrekke hverandre. Nå kan ting tyde på at det ikke vits å bruke så mye penger på godlukt, i hvert fall dersom du er kvinne og har lyst på en mann. Nyere forskning viser nemlig at menn tenner på naturlig kroppslukt, ifølge MSNBC.

LES OGSÅ: Parfyme skader sæden

Kan lukte eggløsning

En mannens testosteronnivå er sterkt knyttet til hans seksuell interesse. Nye funn viser nå at menns testosteronnivå er høyere når de lukter på en t-skjorte som har blitt brukt av en kvinne med eggløsning.

LES OGSÅ: Slik sjarmerer du ham i senk

De siste 10 årene har psykologer funnet ut at kvinner som har eggløsning oppfører seg annerledes. De har ofte en tendens til å være mer flørtende, fantaserer oftere om sex og foretrekker menn som er hyper-maskuline.

Tiltrekkingen er trolig gjensidig. Menn har nemlig uttalt i flere undersøkelser at de er mer tiltrukket av kvinner med eggløsning.

LES OGSÅ: Slik forfører du ham

Slik kom de fram til svaret

Forskerne hadde to separate, men relaterte, eksperimenter. I den første testen fikk fire kvinner en enkel, hvit t-skjorte hver. I over tre dager hadde de på seg t-skjorten. De sov til og med den. Deretter la forskerne t-skjortene i en plastikkveske, og delte dem opp i henhold til om kvinnen hadde eggløsning eller ikke. Til slutt ble t-skjortene fryst.

I den andre testen gjorde forskerne en liten vri; de la til nye, men ubrukte t-skjorter. Deretter ba forskerne 12 menn om å lukte på t-skjortene i plastvesken. Mens mennene luktet, samlet forskerne inn mennenes spytt, som ble brukt til å måle testosteronnivået.

LES OGSÅ: Vær forsiktig med parfyme

Er du villig til å droppe parfymen på date?

Nei
 
637 (62%)
Ja
 
388 (38%)

Eggløsning påvirket mennene

T-skjortene som ble brukt av kvinner med eggløsning gav utslag. Testosteronnivået på mennene som hadde luktet på disse t-skjorter var nemlig 37 prosent høyere enn når de luktet på «anti-eggløsning t-skjortene.»

På den andre testen var testosteronnivået til mennene som hadde luktet på «eggløsning t-skjorter» 15 prosent høyere enn testosteronnivået til mennene som luktet på de andre t-skjortene.

TA TESTEN: Hvilken duftpersonlighet er du?

Kvinner lukter mer enn t-skjorter

Jon Maner, en medforfatter av «Psychological Science», er usikker på om en 37 prosent eller 15 prosent forskjell i testosteron er nok til å påvirke en manns oppførsel, men han utelukker det heller ikke:

- Mennene lukter på t-skjorter og ikke ekte kvinner. Vi antar lukten av en ekte kvinne vil være sterkere enn lukten av en frossen t-skjorte, sier Maner.

Om en mann kan snuse seg fram til en kvinne som har eggløsning i en overfylt bar er ukjent, ettersom disse eksperimentene ble gjort under kontrollerte laboratorieforhold. Likevel tror forskere at det kan ha en reell betydning for potensielle kjærlighetskoblinger.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer