Orgasme

Derfor bør du få en orgasme i dag

Det har flere positive effekter enn ren nytelse...

ORGASME: Det viser seg at det er langt flere grunner til å få orgasme enn bare nytelsen, blant annet kan det forlenge livet, redusere smerter og stress, og gjøre deg smartere. Slett ikke så verst! Foto: Getty Images/iStockphoto
ORGASME: Det viser seg at det er langt flere grunner til å få orgasme enn bare nytelsen, blant annet kan det forlenge livet, redusere smerter og stress, og gjøre deg smartere. Slett ikke så verst! Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Orgasme.

Både for menn og kvinner er det høydepunktet på «runden i halmen», og selv om det ikke er snakk om mange sekundene, gir det deg stor nytelse.

Men hva gjør egentlig en orgasme for kroppen din, sånn ellers?

Det viser seg nemlig at det å nå klimaks har en positiv effekt på langt flere aspekter av livet ditt en bare sexlivet.

LES OGSÅ: Dette får oss til sengs

Orgasmer reduserer stress

I boken til sexologen Beverly Whipple «The Orgasms Answer Guide» kan hun, med basis i en forskningsstudie, avsløre at hele 39 prosent av kvinner onanerer for å slappe av, skriver Huffington Post.

Og ja, det funker!

– Ved en orgasme frigis hormonet oxytocin fra nervecellene i hjernen og inn i blodstrømmen. En orgasme reduserer stress ved å gi deg en avslappende og varmende følelse, sier Whipple.

Kan motvirke søvnløshet

Har du problemer med å sove? Da kan det være at en orgasme er løsningen.

I boken drar Whipple frem en annen studie, som viser at 32 prosent av 1866 kvinner som deltok i en amerikansk forskningsundersøkelse onanerte for å sove bedre.

Som mange kvinner kanskje er kjent med, ser det i hvert fall ut til å funke for menn.

Det er ikke helt sikkert hvorfor en orgasme har denne effekten, men enkelte sexologer har en teori om at det kan skyldes utskillelsen av visse stoffer - blant annet endorfiner, som gir den beroligende effekten.

LES OGSÅ: Stadig flere opererer underlivet

STRESSET? En orgasme kan redusere stress, samtidig som det kan motvirke søvnløshet, hvis stress ødelegger nattesøvnen din.  Foto: Thinkstock.com
STRESSET? En orgasme kan redusere stress, samtidig som det kan motvirke søvnløshet, hvis stress ødelegger nattesøvnen din. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Kan motvirke smerter

– Det finnes beviser for at orgasmer kan motvirke enkelte former for smerte - inkludert smerter ved leddgikt, etter en operasjon eller til og med smerter i forbindelse med fødsel, sier Lisa Stern, en sykepleier som jobber ved «Planned Parenthood».

Det er visstnok utskillelsen av oxytocin og endorfiner som har den smertestillende effekten - av samme årsak har studier også vist at latter kan redusere smerte.

En tidligere studie viste at smerteterskelen hos kvinner økte med hele 74 prosent når kvinnene hadde en orgasme.


Orgasmer kan forlenge livet

En gruppe forskere fra Wales University fant ut at menn som har orgasme to eller flere ganger i uken halverte risikoen for en tidlig død, sammenlignet med de som bare hadde orgasme én gang eller mindre i måneden.

Det er ikke gjort lignende studier blant kvinner, men en forsker ved navn Howard S. Friedman fant en lignende effekt blant kvinner da han så nærmere på resultetene fra en studie utført av psykologen Lewis Terman fra 1941, som undersøkte sexlivet til 1500 par fra California.

Ved å følge opp deltakerne 20 år senere kunne han se at de kvinnene som regelmessig fikk orgasme, levde lenger enn de som ikke var seksuelt tilfredstillt.

LES OGSÅ: Disse kvinnene er mest utro

Stimulerer hjernen

Det er blitt sagt at bær skjerper hjernen, men det viser seg at en orgasme også har denne effekten.

Og hvis valget står mellom en neve bær og en orgasme, er vel valget såre enkelt?

Forskerne Barry Komisaruk og Nan Wise har sett nærmere på hvordan en orgasme påvirker hjernen til en kvinne, og de fant ut at det å nå klimaks øker blodstrømningen til alle deler av hjernen, samtidig som tilførselen av næringsstoffer og oksygen økte.

Kan få deg til å se yngre ut

Ganske så oppløftende, eller hva? Glem botox, gå for en orgasme!

Dr. David Weeks, en britisk psykolog ved Royal Edinburgh Hospital, brukte over ti år på å spørre ut både menn og kvinner om sexlivet deres.

Han oppdaget at deltakerne i 40- og 50-årene som hadde mest sex - opptil 50 prosent mer enn de andre, så mye yngre ut. Det kommer ikke frem hva som er den direkte årsaken til dette, men Weeks mistenker at det kan skyldes at samleie øker utskillelsen av veksthormoner, som gjør huden mer elastisk.

LES OGSÅ: Fem sexmyter som ikke stemmer

De blir bedre når du bli eldre

Ok, så er da kanskje ikke slik at sex nødvendigvis blir bedre med alderen, men det er likevel slik at orgasmene blir det.

En studie publisert i The American Journal of Medicine viste at den seksuelle tilfredstillelsen blant kvinner øker når de blir eldre.

Forskere ved University of California målte den seksuelle aktiviteten blant 806 kvinner, som hadde en gjennomsnittsalder på 67 år, og kunne konkludere med at den seksuelle tilfredstillelsen øker når du blir eldre.

Kvinnene over 80 år kunne faktisk fortelle at de nesten alltid oppnår orgasme!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer