KJØR PÅ: Du SKAL gi etter for fristelser innimellom, for da blir du gladere. Foto: Thinkstock
KJØR PÅ: Du SKAL gi etter for fristelser innimellom, for da blir du gladere. Foto: Thinkstock Vis mer

Kosthold

Derfor bør du falle for fristelsen

Det er ikke bra å være for streng mot deg selv.

Er du en av dem som har strenge regler for hva du får lov å spise? Er det nei til potetgull, sjokolade og is?

LES OGSÅ: Se hvilken is du bør gå for

Det er smart å passe på kostholdet, og ikke proppe i deg usunne matvarer. Men du skal ikke være FOR streng, heller.

En undersøkelse fra Storbritannia viser at de som gir etter for fristelser innimellom er mye lykkeligere enn de som aldri gjør det, skriver Daily Mail.

Er du for strikt, blir du mer misfornøyd enn dem som unner seg det «ulovlige» innimellom.

I undersøkelsen ble 2000 kvinner spurt på vegne av sjokoladeprodusenten Gü Puds.

- Det er flere undersøkelser som antyder at å alltid stå imot fristelser faktisk gjør oss sinte, sa nevroforsker Jack Lewis, som var med på å lage undersøkelsen.

- De fleste ting er bra for deg, så lenge du modererer deg, og å gi etter for uskyldige fristelser, spesielt hvis du går gjennom en tøff tid, er en fin måte å belønne deg selv på.

Derfor skal du spise et par biter av yndlingssjokoladen innimellom, når du synes du fortjener det. Og du trenger ikke ha dårlig samvittighet etterpå, for det har du ingen grunn til.

LES OGSÅ: Slik trapper du ned på sukkeret

Alt med måte

Når det er sagt, er det selvsagt viktig å ikke finne unnskyldninger for at du fortjener en porsjon pistasjeis tre ganger i uka. Hele poenget er å stort sett holde deg unna, men tillate deg å kose deg nå og da. Da setter du uansett mer pris på godsakene når du først tillater deg en smak.

Hvis du er en av mange som sliter med søtsug etter middagen, kan du prøve å ta en sukkerfri tyggis eller pastill etterpå i stedet. Men også her er det lov å ta seg en liten sjokoladebit, dersom du virkelig har lyst på det. Én liten bit hver dag gjør ikke store skaden, men å spise opp hele platen er ingen god idé. Alternativt prøver du dette trikset, som bør få deg på andre tanker.