Parforhold

Derfor bør du fortelle hva du føler

Kan ha en positiv innvirkning på forholdet deres.

SI HVA DU FØLER: Det å fortelle hva man føler for partneren sin er utrolig viktig, da det styrker forholdet. Foto: goodluz - Fotolia
SI HVA DU FØLER: Det å fortelle hva man føler for partneren sin er utrolig viktig, da det styrker forholdet. Foto: goodluz - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dessverre er det slik at ikke alle finner det like naturlig å dele sine tanker og følelser med partneren sin – noe som ofte skaper unødvendige problemer i parforholdet.

Er du en av dem som gjentatte ganger ber pent på dine knær om å få høre et par kjærlige ord uten å få den responsen du ønsker? Mange blir dessverre skuffet og avfeid med ord som «du vet jo at jeg er glad i deg» eller «det er bare ikke helt meg å prate om følelser».

Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, forteller til KK.no at dette er veldig vanlig, spesielt om man har vært sammen en stund.

- Jeg tror dessverre det er veldig vanlig at par som har vært sammen over lengre tid glemmer å fortelle hva de føler for hverandre. I terapirommet får jeg ofte høre at par glemmer å være kjærester når hverdagen kommer for fult – og da blir man gjerne litt sulteforet på oppmerksomhet og kjærlige ord fra partneren sin.

LES OGSÅ: Våg å elske igjen

Kan styrke parforholdet

Videre forteller Søyland at alle burde bli flinkere til å fortelle partneren sin hva de føler, da det kan styrke parforholdet og redde dere fra et potensielt brudd i fremtiden. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer