IKKE KAST: Du trenger ikke hive avocadoen du ikke får spist opp. Foto: MSPhotographic - Fotolia
IKKE KAST: Du trenger ikke hive avocadoen du ikke får spist opp. Foto: MSPhotographic - FotoliaVis mer

Kjøkkentriks

Derfor bør du fryse avokadoen

Like fin når du tiner den igjen.

Avocado er en superfrukt  - ja, for det er en frukt. Den inneholder sunt fett, metter godt, og smaker dessuten fortreffelig.

Den kan brukes på brødskiva, i wrapen, i salaten eller lage guacamole av den. Kan du forresten trikset som gjør avocadoen spisemoden raskere?

Avocadoen holder ikke spesielt lenge når den først er moden. Om du ikke spiser opp hele kan du ha litt sitronsaft på kjøttet, pakke den inn i plastfolie, og legge den i kjøleskapet. Da vil den holde 3-4 dager til.

LES OGSÅ: Slik tiner du kjøttet kjapt

Frys avokadoen

Men nå skal vi fortelle deg noe du antagelig ikke visste: Du kan også fryse avocadoen!

Joda, den tåler dette helt fint. Du kan fryse den i halve eller kvarte deler, eller lage en puré av den og fryse denne.

1. Du velger selv om du vil fjerne skallet før du fryser avocadoen. Vi tar det bort. Foto: Stine Okkelmo
2. Pakk bitene i plastfolie og legg i en plastboks. Foto: Stine Okkelmo
3. Legg plastboksen i fryseren. Her kan avocadoen fint holde seg i opptil 6 måneder. Foto: Stine Okkelmo
4. Etter 40 minutter på kjøkkenbenken er avocadoen tint og klar for bruk. Du kan også tine den raskere i mikroen, på mikroens tineprogram. Foto: Stine Okkelmo
5. Konsistensen og smaken er tilnærmet lik fersk avocado - men den er blitt litt mykere av å fryses ned og tines opp igjen, da. Foto: Stine Okkelmo

PS! Om du vil fryse avocadoen som en puré bør du ha i litt lime- eller sitronsaft for å forhindre at den blir brun.

 

 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: