Dating Apper

Derfor bør du gi daten to sjanser

- Mange trenger et nytt forsøk for å rette opp førsteinntrykket, sier eksperten.

DATING: Hvor mange sjanser bør man egentlig gi en date? Det har eksperten gitt oss svaret på!  Foto: Phase4Photography - Fotolia
DATING: Hvor mange sjanser bør man egentlig gi en date? Det har eksperten gitt oss svaret på! Foto: Phase4Photography - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Du har vært på et titalls Tinder og Happn-dater, men ingen av dem har vist seg å være den rette og du er nå overbevist om at du vil forbli evig singel. 

Vel, håpet er ikke ute, for mest sannsynlig skyldes det bare at du har blitt litt kresen og ikke gir daten nok sjanser.

LES OGSÅ: Slik får du deg kjæreste

Dating apper kan ha gjort oss kresne  

Ulla Aasland, som er sexologisk rådgiver, forteller at dagens single kan ha lett for å bli litt kresne, da de har mye større tilgang til andre single enn det de hadde tidligere. 

- Dette med enkel tilgang til å skaffe en partner, for eksempel gjennom sosiale medier eller dating apper som Tinder og Happn, kan være en av årsakene til at denne «kresenheten» oppstår. 

- I dag er utvalget stort, og jo flere valg man har, jo vanskeligere kan det være for noen å ta et standpunkt, sier hun.  

VI ER KRESNE: Ekspertene mener at dating apper som Tinder og Happn kan ha gjort oss mer kresne.  Foto: Eugenio Marongiu - Fotolia
VI ER KRESNE: Ekspertene mener at dating apper som Tinder og Happn kan ha gjort oss mer kresne. Foto: Eugenio Marongiu - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: - Det verste du kan gjøre etter en date

Tror at gresset er grønnere på andre siden 

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi, mener også at dating-appene kan ha noe av skylda for at flere og flere forblir single. 

- Det er fort gjort å bli mer kresen når det virker som om utvalget er større, men samtidig må man huske at alle andre også blir mer kresne av samme grunn.

- Så det er nok ikke så mye lettere å score over sitt nivå på apper enn andre steder. 

Videre forteller han at en stor feil mange single gjør er at de gir daten kun én sjanse. 

- Mange tenker at det alltids finnen noen andre der ute. Noe som i en viss forstand er sant, men sånn er det jo uansett.

- Å få et forhold til å fungerer forutsetter at du satser, heller enn å holde døren åpen for andre muligheter. 

GI HAN MER ENN EN SJANSE: Kjøs forteller at du bør gi daten to sjanser før du går videre til neste, da man ofte er nervøs første gang man møtes.  Foto: TonyRecena - Fotolia
GI HAN MER ENN EN SJANSE: Kjøs forteller at du bør gi daten to sjanser før du går videre til neste, da man ofte er nervøs første gang man møtes. Foto: TonyRecena - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Kan du finne kjærligheten via mobilen?

Gi daten to sjanser

Hvor mange sjanser bør man gi en date før man går videre til neste? 

- Jeg synes man bør gi daten to sjanser. Førsteinntrykket sier veldig mye, men samtidig er det mange som er veldig stresset på første date, og kan trenge én til for å rette opp inntrykket – viser seg fra en litt mindre hektisk side. 

Hvis det ikke klikker etter to dater, mener Kjøs at det kanskje er greit å gå videre til noen andre. 

- Klikker det ikke i løpet av den tiden er jeg usikker på om det kommer til å klikke i det hele tatt, sier han. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer