Sex

Derfor bør du ha sex i kveld

13 gode grunner til å kaste klærne uten å slukke lyset først.

Derfor bør du ha sex i kveld
Publisert
Sist oppdatert


De fleste av oss velger en runde på tredemøllen framfor en treningsrunde i sengen. Men intens, dampende og svett sex strammer ikke bare opp juleslappe kropper. Det kan også gi deg betydelige helsegevinster.

 • 6 uker til bedre sex
 • Orgasmens ABC
 • Sex som gjør deg sprek

 • Som forskere bekrefter gang på gang, god sex i et sunt, stabilt og monogamt forhold bedrer både din psykiske, mentale, følelsesmessige og spirituelle velferd. Men hva er nå egentlig disse helsegevinstene? Lege og sexolog Yvonne K. Fulbright har laget en oversikt.

  1. Vekt

  Glem å torturere deg selv med den siste dietten eller timer på en elektrisk installasjon som får deg til å føle deg som en klossete robot. En halvtimes sex forbrenner nemlig 200 kalorier alene.

  Kjærlighetsaktiviteter i seg selv fører til mer styrke, fleksibilitet, toner musklene dine, samt smører hjerte– og blodkar. Det er for øvrig ikke så rent lite sexy å sovne sammen med sin egen personlige trener.

  2. Smerter

  La pillebrettet ligge pent i nattbordskuffen og gå for noe mer naturlig. Sex har vist seg å lette på trykket som oppstår ved migrene og løser opp menskramper. En runde med din kjære virker dessuten lindrende på kroniske ryggplager, takket være endorfiner og corticosteroider som frigjøres under seksuell stimuli og orgasme.

  3. Stress

  Sex, også den du har med deg selv, påvirker hvordan vi reagerer på stress og øker verdien av det såkalte kjærlighetshormonet oxytocin, som stimulerer varmefølelse og avslappethet. Det er også psykisk avslappende å dele et så intimt øyeblikk som klimakset er med din kjære etter en slitsom dag.

  4. Immunforsvar

  Slutt å tilbringe kveldene på jobb, du kommer til å bli syk til slutt. Regelmessig sex holder mye sykdom borte, og kan gjøre at du unngår både forkjølelse og influensa. Seksuelt aktive mennesker har færre sykedager enn de som ikke har det.

  5. Hjerte

  Sex er godt for hjertet, selv om det er sjelden legen din skriver ut resept på sex. Det er med på å senke kolesterolet og reduserer risikoen for å få hjerteinfarkt.

  6. Selvtillit

  Sex er også med på å gi deg selvbekreftelse og intimitet som får deg til å føle deg elsket, tatt vare på og verdsatt. Dersom sexen er regelmessig til felles nytelse, kan den øke båndet mellom dere. Det såkalte kjærlighetshormonet oxytoci,n som frigjøres når du når klimaks, stimulerer også følelsen av intimitet, nærhet og hengivenhet.

  Hvis du er spirituell av natur, kan sex gi bedre livskvalitet og et sterkere forhold. Det er med andre ord ikke så rart at par med en tydelig seksuell kjemi har det bedre med seg seg selv og med livet generelt.

  7. Søvn

  Du kan kanskje slippe unna å telle sauer og kløverblomster i kveld hvis du får en orgasme eller to før du sovner. Sex hjelper mot insomnia og gjør deg i tillegg søvnig rett etterpå.

  8. Vitalitet

  Sex får deg til å føle deg yngre og bedre, i følge forskning får du faktisk skinnende hår, glødende hud og funklende øyne. Dette er fordi sex frigjør ungdomshormonet dehydroepiandroston (DHEA). Jo mer attraktiv du føler deg, jo bedre blir sexlivet ditt.

  9. Humør

  Sex frigjør lystfremkallende endorfiner som virker hemmende på depresjoner og angst.

  10. Levealder

  Særlig når det gjelder menn er sex med på å forlenge livet. Menn som får utløsning to ganger i uken har 50 prosent mindre sjanse for å dø enn de som får orgasme en gang i måneden.

  11. Brystkreft

  En studie av kvinner som ikke hadde født, viste at økt seksuell aktivitet reduserte risikoen for å utvikle brystkreft.

  12. Reproduksjon

  Sex reduserer menns risiko for å utvikle prostatakreft og likeledes virker regelmessig seksuelt samkvem forebyggende på endometriose hos kvinner, i følge flere nyere studier.

  13. Fruktbarhet

  I tillegg hindrer sex ufruktbarhet ved at også menstruasjonssyklusen holdes ved like.

  Så nyttårforsettet for deg som vil bli sunnere i 2008 burde kanskje være noe så enkelt som «Jeg skal ha sex oftere»? Og som det gamle ordtaket sier: Mye vil ha mer, og mer sex holder forholdet ditt hett.

  LES OGSÅ:
 • Tren deg til bedre sex
 • Maten som gir deg lyst

 • Få det gøy med sexleketøy

 • Sexleketøyenes 10 på topp
 • Sexleketøyene du ikke blir flau over
 • Klønete? Slik slipper du deg løs
 • Unngå lystdreperne
 • Den store orgasmeguiden
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • 50 feil menn gjør i senga
 • Orgasmens ABC
 • Den store sexguiden
 • Ikke vent til fredag
 • Derfor bør du ha sex i kveld
  Derfor bør du ha sex i kveld
  Derfor bør du ha sex i kveld
  Derfor bør du ha sex i kveld
  Derfor bør du ha sex i kveld
  Derfor bør du ha sex i kveld
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer