HEI!: Et godt håndtrykk og direkte blikk gjør folk mer vennlig innstilt til deg. Foto: Getty Images/Ingram Publishing
HEI!: Et godt håndtrykk og direkte blikk gjør folk mer vennlig innstilt til deg. Foto: Getty Images/Ingram Publishing Vis mer

Sosial Omgang

Derfor bør du hilse med et håndtrykk

Det har mye å si for inntrykket folk får av deg.

Publisert
Hvordan oppfører du deg når du treffer nye mennesker? Står du der og venter til den andre personen tar initiativ til å hilse? Og nøyer du deg bare med å si «hei» og nikke til hilsen.

Det er dumt, for ved å tilby hånden og hilse skikkelig får den andre personen et mye bedre inntrykk av deg.

HEI!: Et åpent og vennlig blikk og et fast håndtrykk, og øtet med en ny person få en super start. Foto: Colourbox
HEI!: Et åpent og vennlig blikk og et fast håndtrykk, og øtet med en ny person få en super start. Foto: Colourbox Vis mer

Viktig med et godt håndtrykk

Det er forskere ved Beckham Institute i USA som konkluderer med dette i en forskningsartikkel publisert i Journal of Cognitive Neuroscience - du kan lese studien her.

- Jeg ville råde alle som ønsker å gi et godt inntrykk om å være oppmerksom på kraften i et godt håndtrykk, sa Sanda Dolcos til instituttets nettside.

- Vi fant at det ikke bare øker sjansen for at interaksjonen med den andre får en positiv effekt, men håndtrykket vil også redusere et eventuelt negativt inntrykk.

Dolcos sier videre at mange sosiale interaksjoner ender av forskjellige årsaker opp med misforståelser, men noe så enkelt som et håndtrykk ved starten av et møte kan gjøre at eventuelle misforståelser som oppstår ikke blir sett på som så negativt likevel.

LES OGSÅ: Lær deg kunsten å mingle
Hils med selvtillitt

Å hilse med et skikkelig håndtrykk er altså det beste du kan gjøre for å gi andre et godt inntrykk av deg. Når du treffer en ny person bør du ikke være reservert og vente til den andre personen tar initiativ.

I stedet bør du uoppfordret rekke fram hånden for å hilse, se personen rett i øynene med et vennlig blikk, og høyt og tydelig hilse og presentere deg.

Håndtrykket bør være fast, ikke slapt. Men ikke klem til for hardt, da.

LES OGSÅ: Slik får du bedre selvtillit og selvfølelse

Glemmer du ofte navn?

Veldig mange av oss er dårlige til å huske navnet på personer vi hilser på.

Dette er ofte fordi vi er mer opptatt av å presentere oss selv skikkelig enn å høre etter hva den andre personen sier. Det er derfor ikke sikkert at du registrerer hva den andre sier at han eller hun heter.

Det finnes imidlertid triks for å bli bedre på å huske navn. Et av dem er å gjenta personens navn straks du hører det. Flere triks finner du her.

LES OGSÅ: Husker du dårlig? Hukommelsessvikt kan begynne allerede i 30-årene

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer