Influensa

Derfor bør du holde deg hjemme

Unngå å spre bakteriene på kontoret.

INFLUENSA? Ikke gå på jobb. Hvis du har dårlig samvittighet for at du ikke får jobbet - ha hjemmekontor med god samvittighet. Foto: PantherMedia / Patrizia Tilly
INFLUENSA? Ikke gå på jobb. Hvis du har dårlig samvittighet for at du ikke får jobbet - ha hjemmekontor med god samvittighet. Foto: PantherMedia / Patrizia Tilly Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nesten 80 prosent av kontorarbeidere går på jobb selv om de er syke. Det viser den tredje årlige influensaundersøkelsen fra Staples. Firmaet selger skrivepulter og telefoner, og tilbyr pakker med antiseptiske servietter for å holde bakterier unna kontoret, skriver Huffingtonpost.comLES OGSÅ: Å håndhilse kan gjøre deg syk

Lite effektive

Ifølge undersøkelsen har influensaviruset skyld i cirka 70 millioner tapte arbeidsdager og cirka 10 milliarder dollar i tapt produktivitet i USA.Mer enn to tredjedeler svarte at de gikk på jobb selv om de fortsatt var i smittefasen. Hovedgrunnen til dette var at de ville fullføre oppdrag og at de ikke ville «bruke opp» en sykedag. Likevel innrømmet mer enn 25 prosent at de ikke hadde vært særlig effektive da de møtte opp på jobb. LES OGSÅ: Derfor er du forkjølet nå

Her er det mest bakterier

I undersøkelsen kom det frem enda eklere fakta:
 • Bare halvparten av de ansatte renser pultene sine ukentlig eller mindre. Bakterier kan leve opptil tre dager på et skrivebord, og de stortrives i tastaturet, som er et av de mest urenslige stedene på kontoret.
 • Trodde du dørhåndtak var det mest skitne stedet på kontoret? Feil. Pauserommet er klart eklest, tett fulgt av kontorets mikrobølgeovn.
 • Hvis du har influensa er det nødvendig å være hjemme i én til tre dager, mener 65 prosent av dem som deltok i undersøkelsen. Det er viktig å tenke på at influensaviruset kan være smittsomt en dag før symptomene utvikler seg, og opptil fem-syv dager etter at personen ble syk.
 • LES OGSÅ: Slik styrer du unna omgangssyken

  Ha hjemmekontor!

  Firmaet Staple oppfordrer arbeidsgivere til å tilby sine ansatte hjemmekontor når de er syke, men likevel ønsker å jobbe. Staple oppfordrer også å bruke desinfiserende våtservietter, touch-free toalettinventar, såpe og antibakteriellsåpe ved toalett og i pauserom. LES OGSÅ: Blir du syk av å gå ut med vått hår?

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer