Kontaktlinser

Derfor bør du ikke dusje med kontaktlinser

Spesielt ikke hvis du er ute og reiser.

IKKE I KONTAKT MED VANN: Bruker du kontaktlinser er det et par ting man bør være obs på med hensyn til hygiene og håndtering av linsene, de bør for eksempel aldri komme i kontakt med vann i fra springen. Foto: Plainpicture
IKKE I KONTAKT MED VANN: Bruker du kontaktlinser er det et par ting man bør være obs på med hensyn til hygiene og håndtering av linsene, de bør for eksempel aldri komme i kontakt med vann i fra springen. Foto: Plainpicture Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: For alle dem som ikke er velsignet med et perfekt syn, så er kontaktlinser et befriende alternativ til briller. 

Glem duggete briller, fingermerker på glasset og gnagsår på nesa, med linser har du den samme friheten som om du skulle hatt godt syn.

Men skal du bruke kontaktlinser er det likevel et par ting man bør være obs på med hensyn til hygiene og håndtering av linsene. De sitter tross alt rett på øyet ditt. 

Først og fremst er det viktig å alltid vaske hendene godt før du tar linsene av eller på, men visste du at linsene aldri bør komme i kontakt med vann i fra springen?

LES OGSÅ: Sliter du med hovne øyne?

Kan gi alvorlige øyeinfeksjoner

– Ja, du bør for eksempel ikke dusje med kontaktlinsene på. Dette er fordi det finnes amøber i vannet, som er en parasitt man finner i våte miljøer.

- Amøben er resistent mot klor så den kan også finnes i bassenger, sier legitimert optiker hos Synsam, Josefin Nordlund, til KK.no.

Ifølge Folkehelseinstituttet er det spesielt typen akantamøba som kan angripe øynene hos kontaktlinsebrukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer