Lipgloss

Derfor bør du lukte på lipglossen

Fargen og lukten kan avsløre om sminken er blitt en bakteriebombe og bør kastes.

LUKT ETTER: Lipgloss kan fort bli en bakteriebombe, så følg med på lukt, farge og konsistens. Endrer noe av dette seg, bør du kaste produktet med det samme. Foto: Roslen Mack - Fotolia
LUKT ETTER: Lipgloss kan fort bli en bakteriebombe, så følg med på lukt, farge og konsistens. Endrer noe av dette seg, bør du kaste produktet med det samme. Foto: Roslen Mack - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
At sminkeprodukter ikke varer evig, er du helt sikkert klar over. Hvor lenge de ulike produktene holder seg, er kanskje litt vanskeligere å ha oversikt over.

At maskaraen tørker ut og begynner å drysse, er tydelige tegn på at den bør hives. Men når det kommer til leppeprodukter, merker du det faktisk ikke på konsistensen.

Derfor er det også mange av oss som glemmer å bytte ut akkurat disse sminkeproduktene, og lar de ligge i veska i flere måneder.

Heldigvis finnes det et annet triks for å avgjøre om produktene bør gå rett i søpla.

ÅPEN KRUKKE: Du har kanskje lagt merke til dette symbolet på kosmetikkproduktene dine. Tallet ved siden av symbolet referer til hvor lang holdbarhet produktet har etter åpning. Foto: Per Ervland
ÅPEN KRUKKE: Du har kanskje lagt merke til dette symbolet på kosmetikkproduktene dine. Tallet ved siden av symbolet referer til hvor lang holdbarhet produktet har etter åpning. Foto: Per Ervland Vis mer

Ta lukttesten

Dersom lipglossen/leppestiften begynner å lukte eller smake rart, eller føles ubehagelig på huden, bør du slutte å bruke den umiddelbart.

Det samme gjelder hvis du ser at produktet har endret konsistens eller farge.

Om leppeproduktet har begynt å lukte litt harskt, nesten som fargestifter, bør du hive den rett i søpla. Dette er nemlig et tegn på at leppestiften eller lipglossen har blitt «bombardert» av bakterier, og ikke bør brukes.


LES OGSÅ: Gammel sminke kan være helsefarlig

BAKTERIBOMBE? Sminkepungen din kan være full av bakterier. Følg med på lukt, farge og konsistens, og kast produktene når de har gått ut på dato. Foto: Per Ervland
BAKTERIBOMBE? Sminkepungen din kan være full av bakterier. Følg med på lukt, farge og konsistens, og kast produktene når de har gått ut på dato. Foto: Per Ervland Vis mer

Bakteriebomber

Lukttesten er særdeles grei å bruke når det kommer til lipgloss, som er ekstra utsatt for bakterier - da den er mer vannbasert.

Bakterier trives nemlig best i produkter med høyt vanninnhold, og formerer og koser seg i for eksempel maskara, flytende eyeliner og lipgloss.


Pass også på dette med sminken din:

 • Badet er et lite egnet sted for oppbevaring, for der er det fuktig og varmt. Bakterier elsker slike forhold.
 • Overhold holdbarhetsdatoen som står på produktet.
 • Kast produktet om det lukter rart, får annen farge eller annen konsistens.
 • Vask hendene før du stikker en finger ned i en kremkrukke. Slik minsker du sjansen for å forurense produktet med bakterier.
 • Skru korken tett på for å minske tilførsel av vann og luft.
 • Ikke del kosmetikk med andre.

  LES OGSÅ: Er sminken din en bakteribombe?

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer