Sommerforkjølelse:

Derfor bør du passe deg for sommerforkjølelsen

Den kan nemlig være verre enn den du får på vinteren.

SOMMERFORKJØLELSE: Brygger du på noe? En sommerforkjølelse kan ligge lenge og lure under overflaten, og blir du først syk kan det ta lang tid før du føler deg helt frisk igjen. FOTO: NTB scanpix
SOMMERFORKJØLELSE: Brygger du på noe? En sommerforkjølelse kan ligge lenge og lure under overflaten, og blir du først syk kan det ta lang tid før du føler deg helt frisk igjen. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje vinteren vi forbinder mest med forkjølelse.

Faktisk er det denne tiden vi kaller for forkjølelsessesongen, da de fleste av oss går rundt og snufser. Men en vinterforkjølelse varer heldigvis bare noen få dager.

En forkjølelse på sommeren kan derimot vare i ukevis før du tilsynelatende blir frisk, og før du vet ordet av det er du like syk igjen. Heldigvis er det ikke like ofte man blir syk på denne tiden. Men det betyr ikke at du skal skorte på håndvasken.

På varme sommerdager trekker vi ofte ut blant folk, og vi er sosiale som aldri før. Vi slapper av på stranda, drar på lange flyreiser og koser oss på festivaler – og bruker kanskje enda flere fellestoaletter enn vi gjør hele vinteren til sammen.

Og dersom du ønsker å holde deg frisk gjennom hele sesongen kan det være lurt å huske på god håndhygiene. For hvem ønsker vel å ligge syk under dyna når solen skinner utenfor vinduet?

Mer langvarig forkjølelse

Sommerforkjølelsen som ofte forekommer mellom juni og oktober, inntreffer bare rundt 25 prosent så ofte som vintervarianten.

Til gjengjeld kan sommerforkjølelsen føre med seg mer influensalignende symptomer, i tillegg til nysing og hoste. Mange mennesker forveksler også sommerforkjølelsen med allergi, fordi plagene ser ut til å vare over lang tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer