Tomaten er basisingrediensen i en rekke retter: I pastasaus, pizzasaus, chili con carne, lasagne, tomatsuppe, bacalao ...
Den regnes også som supermat, siden den er full av viktige vitaminer. Aller best blir det om du bruker friske tomater i matlagingen - i hvert fall om du får tak i skikkelig søte og gode tomater, og ikke de blekrøde, smakløse som det dessverre finnes mye av her til lands. Her er tomattypen du helst bør velge.
Altså - friske tomater er best i matlagingen, og det er jo inget alternativ om du skal lage en salsa til den meksikanske middagen, eller servere nydelig bruschetta som forrett.
LES OGSÅ: Lag herlig, hjemmelaget gazpacho
Ikke hakk den, riv den!
Og i jakten på oppskrifter kom vi over dette geniale trikset, som brukes av enhver spanjol med en viss kokkeleringskunnskap: I stedet for å hakke tomatene, skal du rive dem.
Da får du en nydelig base å lage alskens tomatbasert mat på, og du slipper å få med skallet.
Se bare her:
LES OGSÅ: Tomatsausen sofrito kan redde hjertet ditt
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger