Altså - friske tomater er best i matlagingen, og det er jo inget alternativ om du skal lage en salsa til den meksikanske middagen, eller servere nydelig bruschetta som forrett.
Og i jakten på oppskrifter kom vi over dette geniale trikset, som brukes av enhver spanjol med en viss kokkeleringskunnskap: I stedet for å hakke tomatene, skal du rive dem.
Da får du en nydelig base å lage alskens tomatbasert mat på, og du slipper å få med skallet.
Se bare her:
1. Skjær tomatene i to på langs, og finn fram rivjernet og en dyp tallerken. Foto: Stine Okkelmo
2. Riv forsiktig mens du holder på skinnet. Foto: Stine Okkelmo
3. Det går overraskende lett å rive, og ettersom skinnet sprekker på kantene, får du med deg alt tomatkjøttet. Foto: Stine Okkelmo
4. Og vips, så får du en finfin tomatbase du kan bruke i matlagingen. Foto: Stine Okkelmo
5. Her har vi laget en frisk tomatsalsa til tacoen. Tilsett litt salt, pepper og koriander, og også litt chili og løk om du vil. Muy bien! Foto: Stine Okkelmo