Elskerinne

Derfor bør du si nei til elskerinne-rollen

Vil gi deg mer sorg enn glede.

ELSKERINNE: Få menn forlater sine koner for elskerinnen, og skulle han derimot gjøre det likevel, vil du alltid føle usikkerhet på om du kan stole på ham med andre kvinner.  Foto: REX/Caiaimage/All Over Press
ELSKERINNE: Få menn forlater sine koner for elskerinnen, og skulle han derimot gjøre det likevel, vil du alltid føle usikkerhet på om du kan stole på ham med andre kvinner. Foto: REX/Caiaimage/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har møtt drømmemannen og han er alt du ser etter i en partner, bortsett fra én liten ting – han er i et forhold. Er det ikke typisk?

Mange ville kanskje slått fra seg romantiske forestillinger om at det kan bli dere to med det samme, mens andre kanskje bare ville sett på dette som en utfordring.

Du tenker at det er vel en grunn til at han flørter, og kanskje er akkurat du så spesiell at han vil gå fra sin kjære? Eller kanskje ønsker du bare å ha litt uforpliktende sex i en liten periode?

Men er det egentlig så lurt å gå inn i rollen som «den andre kvinnen»? Svaret er nei! Få menn forlater sine koner for kjæresten, og skulle han derimot gjøre det likevel, vil du alltid føle usikkerhet på om du kan stole på ham med andre kvinner. Sannsynligheten er altså stor for at det vil gi deg mer hjertesorg enn glede.

Kan tære på selvfølelsen

Gestaltterapeut og sexolog Bianca Schmidt tror at når man møter en person som får hjertet til å banke ekstra raskt, er det lett å bli revet med av drømmer og ønske seg det beste.

– Vi holder fokuset på det gode og lar det andre bli mer diffust. Man kan si man lurer seg selv litt, for drømmen etter kjærlighet er så stor. Vi kjenner alle utrykket kjærlighet gjør blind. Vi blir vel ikke blinde, men får noen blinde spotter man ikke ønsker eller klarer å se, sier hun til KK.no.

HEKTA: Håpet om at han skal gå fra kona kan holde deg gående lenge, men i bunn og grunn vil dette forholdet forårsake mer smerte enn glede. Foto: All Over Press
HEKTA: Håpet om at han skal gå fra kona kan holde deg gående lenge, men i bunn og grunn vil dette forholdet forårsake mer smerte enn glede. Foto: All Over Press Vis mer

Har du allerede kommet så langt at du er hekta på en gift mann og sitter med et ønske om noe mer, da kan det fort bli vondt. Og det er stor sannsynlighet for at du vil føle deg som nummer to i rekken.

– Håpet om at han skal gå fra kona kan holde deg gående lenge. Likevel tærer det lett på selvfølelsen, og det nærer sårhet og lengsel. Å gi slipp er vanskelig, sier Schmidt.
Hun tror også at dette savnet du føler faktisk kan være med på å forsterke opplevelsen av kjærlighet til denne mannen.

– Savnet gir ekstra næring til følelsene av kjærlighet. Og som Sissel Gran beskriver i boken «Hekta på et håp om kjærlighet», blir man nærmest hekta på mannen, forklarer hun.

Ulike typer elskerinner

Men hva slags type kvinner er det egentlig som velger å gå inn i rollen som elskerinner? Ifølge nettstedet Saludify finnes det ulike typer elskerinner, og de ender ikke nødvendigvis opp i denne situasjonen av samme grunn.

Noen kvinner søker aktivt etter gifte menn, enten fordi de synes det er spennende, men trygt, eller for å engasjere seg i et psykologisk spill der de går inn i konkurranse med kona eller kjæresten – uten at de egentlig ønsker å bli hustruer selv.

FRISTERINNE: Noen kvinner velger bevisst å være elskerinne fordi de ønsker et uforpliktende forhold med god sex. Mens andre kan ende opp som elskrinner uten å egentlig ønske det. Foto: Thinkstock
FRISTERINNE: Noen kvinner velger bevisst å være elskerinne fordi de ønsker et uforpliktende forhold med god sex. Mens andre kan ende opp som elskrinner uten å egentlig ønske det. Foto: Thinkstock Vis mer

– Noen kvinner velger bevisst å være elskerinne. Da føler de seg fri og trenger ikke forholde seg til et forholds forpliktelser. De får bare de gode tingene som herlige middager, gaver og deilig sex. Noen ønsker seg et enkelt og kortvarig eventyr. De som har det vanskeligst er de som blir hodestups forelsket og drømmer om noe mer. De som drømmer om en partner. Da er det vondt å være nummer to, sier sexologen.

Noen kan også ende opp som elskerinner ved et uhell, ved for eksempel at de dater en mann som de ikke er klar over at er i et forhold.

Med andre ord kan hvem som helst ende opp som elskerinne, selv om du i bunn og grunn ikke ønsker det. Schmidt tror likevel du kan ta noen forhåndsregler for å unngå det.

– Det kan skje alle. Likevel kan man demme opp for sjansen ved å lage seg noen klare regler for hvor man står i forhold til utroskap.

- Uavhengig om det er deg selv eller den andre som er i et forhold. Da er det lettere å stoppe en flørt allerede før den starter. Mange tenker at de skal bare være med litt og stoppe mens leken er god. Da kan det allerede være for sent, forklarer hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer