Elskerinne

Derfor bør du si nei til elskerinne-rollen

Vil gi deg mer sorg enn glede.

ELSKERINNE: Få menn forlater sine koner for elskerinnen, og skulle han derimot gjøre det likevel, vil du alltid føle usikkerhet på om du kan stole på ham med andre kvinner.  Foto: REX/Caiaimage/All Over Press
ELSKERINNE: Få menn forlater sine koner for elskerinnen, og skulle han derimot gjøre det likevel, vil du alltid føle usikkerhet på om du kan stole på ham med andre kvinner. Foto: REX/Caiaimage/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har møtt drømmemannen og han er alt du ser etter i en partner, bortsett fra én liten ting – han er i et forhold. Er det ikke typisk?

Mange ville kanskje slått fra seg romantiske forestillinger om at det kan bli dere to med det samme, mens andre kanskje bare ville sett på dette som en utfordring.

Du tenker at det er vel en grunn til at han flørter, og kanskje er akkurat du så spesiell at han vil gå fra sin kjære? Eller kanskje ønsker du bare å ha litt uforpliktende sex i en liten periode?

Men er det egentlig så lurt å gå inn i rollen som «den andre kvinnen»? Svaret er nei! Få menn forlater sine koner for kjæresten, og skulle han derimot gjøre det likevel, vil du alltid føle usikkerhet på om du kan stole på ham med andre kvinner. Sannsynligheten er altså stor for at det vil gi deg mer hjertesorg enn glede.

Kan tære på selvfølelsen

Gestaltterapeut og sexolog Bianca Schmidt tror at når man møter en person som får hjertet til å banke ekstra raskt, er det lett å bli revet med av drømmer og ønske seg det beste.

– Vi holder fokuset på det gode og lar det andre bli mer diffust. Man kan si man lurer seg selv litt, for drømmen etter kjærlighet er så stor. Vi kjenner alle utrykket kjærlighet gjør blind. Vi blir vel ikke blinde, men får noen blinde spotter man ikke ønsker eller klarer å se, sier hun til KK.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer