Få Kjæresten Til å åpne Seg

Derfor bør du si unnskyld

Så mye har det å si for å bevare et godt forhold.

UNNSKYLD: Du skal ikke undervurdere viktigheten av å si unnskyld. Det har nemlig mye å si for å opprettholde gode relasjoner. Foto: Scanpix/NTB
UNNSKYLD: Du skal ikke undervurdere viktigheten av å si unnskyld. Det har nemlig mye å si for å opprettholde gode relasjoner. Foto: Scanpix/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Krangling, diskusjoner og konflikter er en vanlig del av alle mellommenneskelige forhold – og noe vi alle opplever i blant.

Hemmeligheten ligger i hvordan vi løser slike konflikter.

Som barn lærte vi alle at det var viktig å si unnskyld når man har vært sårende eller gjort noe galt. Og dette er en regel som er minst like viktig å huske på i voksen alder.

Og ikke bare når vi har dultet borti noen på bussen, eller sneket i køen på butikken. Ifølge par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, Kate Elin Søyland, er det å unnskylde seg svært viktig for å opprettholde gode vennskap, par- og familieforhold.

– For at våre relasjoner skal utvikle seg er disse små ordene helt avgjørende for å ha sunne og velfungerende relasjoner. Det å ta selvkritikk, innrømme feil og rydde opp etter en dum situasjon er ofte sterkt undervurdert. Det er en liten handling som kan gi stor avkastning, sier hun til KK.no.

Å si unnskyld skal handle om at man har reflektert over egne handlinger, og at man selv ser hva man har gjort feil.

LES OGSÅ: Slik takler du hverdagsirritasjonene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer