Underliv

Derfor bør du sove naken

Det kan friske opp sexlivet, men det er ikke hovedgrunnen til at det er smart.

BRA FOR HELSA: Å sove naken er det beste du kan gjøre. les hvorfor i saken under. Foto: Getty Images/Wavebreak Media
BRA FOR HELSA: Å sove naken er det beste du kan gjøre. les hvorfor i saken under. Foto: Getty Images/Wavebreak Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hva har du på deg når du sover? Truse og t-skjorte? Pysjamas? Eller gjør du som Marilyn Monroe, og sover i «nothing but Chanel no. 5»?

Stemmer det siste, gjør du underlivet ditt en tjeneste. Det er nemlig slik at jo mer luft underlivet ditt får, jo større er sjansen for at du ikke får diverse underlivsplager.

Tette truser og pysjamasbukser gjør deg ingen tjeneste der nede. Et klamt og varmt miljø gir grobunn for bakterier og soppinfeksjoner. Dette gjelder spesielt om du fjerner det meste av kjønnshåret, for kjønnshårets viktigste funksjon er nettopp å beskytte mot slike uhumskheter og sørge for ventilasjon.

Er det helt uaktuelt for deg å sove naken? Skaff deg en lang nattkjole, eller sov i en løs boxershorts eller pysjamasbukse i stedet for en stram underbukse.

LES OGSÅ: Kondom gir kvinner friskere underliv

Gå uten truse


Av samme grunn som nevnt over kan du med fordel droppe underbukse når du har mulighet. Har du for vane å hoppe i joggebuksen eller pysjamasbuksen når du kommer hjem, så dropp truse under.

Husk bare at det ikke er så lurt å droppe undertøy under treningsbuksa. Hvert fall ikke hvis du skal gå i tightsen en stund...

LES OGSÅ: Lukter det rart nedentil?

Bomull er best

Det er ikke alltid aktuelt å droppe trusen, men da bør du helst gå for bomullsunderbukser. Bomull puster bedre enn syntetiske stoffer, som lett lager et klamt og fuktig miljø, noe bakterier og underlivssopp foretrekker.

Vær også klar over at du ikke bør vaske deg overdrevent mye nedentil. Det gjør mer skade enn gavn, særlig hvis du bruker såpe. Selv intimsåpe er strengt tatt unødvendig. Å skylle med varmt vann, eller vaske med en fuktig vaskeklut er det beste.

LES OGSÅ: Kreftsymptomene vi ofte overser

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

AV MED TRUSA: Jo oftere du dropper trusen, jo bedre for underlivet.  Foto: Colourbox
AV MED TRUSA: Jo oftere du dropper trusen, jo bedre for underlivet. Foto: Colourbox Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer