Er du glad i sterk mat?
Chili er noe av det sunneste du kan bruke som krydder i maten, og et langt bedre alternativ enn salt.
Gjennomsnittsnordmannen spiser i dag dobbelt så mye salt som det helsemyndighetene anbefaler.
Nå viser en ny studie at det er enda en god grunn for å handle med seg et par chili hjem fra matbutikken.
LES OGSÅ: For mye sukker kan føre til kreft
Kreft i tarmen
En fersk studie fra University of California, San Diego (mer info om studien finner du her), antyder at du kan redusere sjansen for å utvikle kreft i tarmen ved å spise chili, skriver Science Daily.
Studien ble utført på mus som fra før var genetisk disponert for å få tykktarmkreft.
Musene ble matet med capsaicin, ingrediensen i chili man mener har de helsebringende effektene.
Resultatet var at musene fikk redusert kreftrisikoen.
Cirka 6200 nordmenn fikk i 2012 kreft i et fordøyelsesorgan, ifølge Kreftregistret.
Av disse fikk noe flere enn 2700 personer tykktarmkreft.
LES OGSÅ: Ikke spis dette rett før leggetid
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger