Tarmkreft

Derfor bør du spise chili

Er bra for magen og kan redusere risikoen for kreft, hevder ny studie.

CHILI MOT KREFT: En ny studie antyder at chili kan forebygge mot tarmkreft. Foto: All Over Press
CHILI MOT KREFT: En ny studie antyder at chili kan forebygge mot tarmkreft. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du glad i sterk mat?

Chili er noe av det sunneste du kan bruke som krydder i maten, og et langt bedre alternativ enn salt.  

Gjennomsnittsnordmannen spiser i dag dobbelt så mye salt som det helsemyndighetene anbefaler.

Nå viser en ny studie at det er enda en god grunn for å handle med seg et par chili hjem fra matbutikken.

LES OGSÅ: For mye sukker kan føre til kreft

Kreft i tarmen

En fersk studie fra University of California, San Diego (mer info om studien finner du her), antyder at du kan redusere sjansen for å utvikle kreft i tarmen ved å spise chili, skriver Science Daily.

Studien ble utført på mus som fra før var genetisk disponert for å få tykktarmkreft.

Musene ble matet med capsaicin, ingrediensen i chili man mener har de helsebringende effektene.

Resultatet var at musene fikk redusert kreftrisikoen.

Cirka 6200 nordmenn fikk i 2012 kreft i et fordøyelsesorgan, ifølge Kreftregistret.

Av disse fikk noe flere enn 2700 personer tykktarmkreft.

LES OGSÅ: Ikke spis dette rett før leggetid

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer