KK.NO: Kjøttfri mandag brer om seg, og flere velger å bli flexitarianere, det vil si at de har flere dager i uka der de ikke spiser kjøtt.
Å spise mindre kjøtt - særlig rødt kjøtt - er bra for både helse og miljø, men det er viktig å få i seg nok proteiner likevel, spesielt om du trener jevnlig.
Gå for halloumi
Både bønner, kikerter, egg og cottage cheese er fine vegetariske proteinkilder, men vi slår også et slag for en mer ukjent proteinvenn: Den kypriotiske osten halloumi.
Denne osten er et supert alternativ til kjøtt på grunn av sin faste konsistens, fordi den metter godt, og fordi den egner seg ypperlig til steking og grilling. Den har nemlig veldig høyt smeltepunkt, så kan stekes og grilles som et stykke kjøtt.
Halloumi ble tradisjonelt laget av sauemelk, men variantene vi finner i matbutikken i dag er gjerne laget av en blanding av melk fra ku, geit og sau.
Den er som nevnt en fin proteinkilde, da 100 gram halloumi består av hele 20 gram proteiner. Det må også nevnes at halloumi inneholder 25 gram fett per 100 gram, noe som er omtrent det samme som andre hvite oster som norvegia, mozzarella og jarlsberg.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger