Middag

Derfor bør du spise hjemme

Det kan nemlig få deg til å spise sunnere og føle deg mer vel.

SUNNERE MAT: Forskning viser at kvinner har en tendens til å velge sunnere mat når vi spiser hjemme.
SUNNERE MAT: Forskning viser at kvinner har en tendens til å velge sunnere mat når vi spiser hjemme. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er en kjent sak at hjemmelagde måltider ofte er sunnere enn ferdigrettene du får kjøpt med deg fra bensinstasjonen, kebabsjappa eller kiosken på hjørnet.


Velger sunnere mat

Ny forskning viser imidlertid at det er flere fordeler med det å spise hjemme, enn at vi får i oss mindre ferdiglaget og behandlet mat, skriver helsenettstedet til Marie Claire (ekstern lenke).

En fersk studie gjennomført ved McGill University i USA viser nemlig at det er større sannsynlighet for at vi spiser et næringsrikt, balansert måltid hjemme, enn når vi er ute på vift, eller på jobb.

Føler oss bedre

I tillegg til at middagen hjemme for mange består av sunnere råvarer (nei, grandis regnes ikke som en hjemmelaget middag), viser studien også at vi ofte føler oss bedre etter å ha spist mat hjemme, enn vi gjør når vi har spist ute.

Studien er basert på data fra kvinner som rapporterte sin emosjonelle status før og etter å ha spist måltider på ulike steder. Og ifølge forskerne viste resultatene at kvinner har en tendens til å lage sunnere og mer næringsrike måltider hjemme og at de, som følge av dette, føler seg mer fornøyde etter at de har spist måltidene.


Borte bra, hjemme best

De positive følelsene kvinnene fikk av å spise hjemme var også langt sterkere enn de fikk noe annet sted.

- Hjemmet er kjent for å være det stedet der folk føler seg mest tilfreds, og de positive følelsene som ofte forbindes med måltider tilberedt hjemme kan være del av oppskriften for et sunt kosthold, sier forskningsleder Laurette Dubé.

Ifølge Dubé kan disse resultatene også være en mulig forklaring på hvorfor folk har en tendens til å velge sunnere mat hjemme, enn når de spiser ute.

- Når vi er hjemme spiser vi sunnere, og med sunnere mat får vi mer næring, som igjen gir mer positive følelser, sier Dubé.

Det finnes med andre ord ingen god grunn til at du ikke skal kunne benke deg i sofaen med en herlig, hjemmelaget kvalitetsmiddag ikveld.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer