Grønnsaker

Derfor bør du spise mer brokkoli

Du vil spesielt vinne på det når du blir eldre.

NØKKELEN TIL Å BEKJEMPE ALZHEIMERS? Brokkoli bidrar til å sette i gang kroppens eget forsvar til å beskytte hjernecellene fra å bli angrepet av frie radikaler. Foto: Colourbox.com
NØKKELEN TIL Å BEKJEMPE ALZHEIMERS? Brokkoli bidrar til å sette i gang kroppens eget forsvar til å beskytte hjernecellene fra å bli angrepet av frie radikaler. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hvis du enda ikke syns noe om grønnsakene på tallerkenen din, er det på tide å forandre mening.

Av det enorme utvalget av frukt og grønt finnes det de som kan gi deg fantastisk hud, flat mage og forhindre sykdommer.

I tillegg forbrennes mange av grønnsakene samtidig som du spiser dem.

Nye studier viser at brokkoli er en av grønnsakene du burde spise mye av. Det kan nemlig tyde på at denne grønnsaken kan være nøkkelen til å bekjempe alzheimers.

LES OGSÅ: 4 grunner til å gå for grønt

Setter i gang kroppens forsvar

Årsaken kommer av at brokkoli inneholder antioksidanten sulforafan som kan bidra til å holde hjerne frisk og rask lenger, skriver Mail Online (Ekstern lenke)

Dette er spesielt sentralt i forhold til alzheimers med tanke på at sulforafan, som også produseres i kroppen, får kroppen til å beskytte hjernecellene fra å bli angrepet og ødelagt av frie radikaler. Alle produsererfrie radikaler, men for mange av dem kan bidra til å skade kroppen. De hevdes å være årsaken bak mange livsstilssykdommer.

Forskerne bak studien ved The Dundee University mener dermed at antioksidantene som settes i gang av sulforafan, kan være løsingen for å bekjempe alzheimers.

LES OGSÅ: Faste grønnsaker holder seg lenger

Vil det skal selges i tablettform

I tidligere studier har det vært forsøk på å bruke vtamin C og E for å hjelpe kroppen med å bli kvitt de overflødig frie radikalene. Men dette har vist seg og ikke ha noen virkning på hjernen. Sulforafan derimot, har også en effekt på hjernecellene.

Målet er at stoffene fra brokkoli skal selges i tablettform ettersom det er mer effektivt enn å spise bolle etter bolle med brokkoli.

Dette kommer av at ikke alle mennesker produserer like mye sulforafan selv om de spiser samme mengde grønt. Enkelte kan faktisk produsere en tiendedel mindre enn det en annen person ville gjort.

De neste to årene skal lederen bak studien, Dr. Sharkey, fortsette å undersøke om stoffene i brokkoli kan bidra til å stoppe eller stagge symptomene på alzheimers over de neste to årene. Er det suksessfullt er det imidlertid tiår før det er mulig og kjøpes.

LES OGSÅ: Du burde spise løvetann

Brokkoli kan forhindre overvekt

Brokkoli er imidlertid ikke bare bra for hjernen din, men også for leddene dine. Sulforafan blokkerer enzymene som forårsaker ødeleggelse av leddene ved slitasjegikt - også kalt aktrose.

Brokkoli har også vist seg og ha en effekt i forhold til prosesser i stoffskifte som fører til overvekt. Spis en brokkoli før du skal spise middag, så får du i deg de beskyttende og sykdomsbekjempende stoffene som kroppen din trenger, i tillegg til å kontrollere kaloriinntaket.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer