Chili

Derfor bør du spise mer chili

Denne sterke grønnsaken har nemlig mange helsefordeler.

young woman with chilli peppers Foto: © Free Imagination
young woman with chilli peppers Foto: © Free Imagination Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Dersom du ikke er så glad i sterk mat, så har du kanskje ikke for vane å bruke så mye chili i matlagningen din.

Men det bør du i så fall revurdere.

Denne sterke, lille grønnsaken sies nemlig å være svært bra for helsen vår.

Jo rødere, jo sunnere

Chilipepper er blant annet en kilde til antioksidantene karotenoider og flavonoider, og det er herfra den får sin sterke røde farge.

– Jo rødere chilien er, jo mer fargestoffer inneholder den. Dette er sterke antioksidanter som kan beskytte kroppen mot kreft og hjerte- og karsykdom. Noen av karotenoidene kan omdannes til vitamin A, men disse er det mindre av i chilipepper enn i rød paprika, sier ernæringsfysiolog i Bama, Gunn Helene Arsky til KK.no.

Antioksidanter er bra for oss fordi de beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Radikalene dannes naturlig i kroppen hele tiden, men mye dannes når du er ute i solen, røyker eller puster i forurenset luft. 

En annen antioksidant du finner mye av i chilipepper er vitamin C.

– Chilipepper er i utgangspunktet en god kilde til vitamin C. Klarer du å spise en hel chilipepper, har du nesten dekket hele dagsbehovet for vitamin C.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer