KK.NO: Jordskokken ser kanskje ikke så spennende ut der den ligger liten og knudrete ved siden av de andre fargerike grønnsakene - men ikke la deg lure av utseendet dens.
Med en smak som kan minne om en blanding av trøffel, sopp og artisjokk, er dette absolutt roten til mye godt!
LES OGSÅ: Derfor bør du spise «grove» grønnsaker
Jordskokk er en god kilde til insulin
Selv om jordskokken hadde en sentral plass i det norske kjøkken for bare noen tiår siden, har de fleste av oss i dag problemer med å identifisere den lille, knudrete knollen.
Kort fortalt er jordskokk en liten rotgrønnsak som er hardfør og lett å dyrke.
Den er knudrete, noe uregelmessig i formen og ligner litt på ingefær. Jordskokkens skall er tyn og varierer fra gult til rødfioletthvitt. Den har sprøtt og saftig fruktkjøtt som smaker søtt og delikat.
Når det kommer til næringsinnholdet, er jordskokk er en kalorifattig grønnsak som inneholder mindre mengder vitaminer og mineraler. Det den derimot er en god kilde til, er fiberet inulin.
Inulin er et løselig fiber med en noe søtlig smak som både er nyttig for helsen og tarmene, da det stimulerer veksten av helsebringende tykktarmsbakterier.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger