Dersom du er en av dem som ikke spiser bønner, forbinder du dem kanskje med kjip og smakløs, men sunn, vegetarmat.
Ja, enkelte typer bønner kan smake litt kjedelig, men da har du ikke prøvd mungbønner.
Nettstedet wellandgood.com skriver at mungbønnene har fått masse skryt for sine positive egenskaper av en rekke helse- og ernæringseksperter, og bør derfor prøves!
LES OGSÅ: Bønner er supermat
En art i erteblomstfamilien
Men først: vet du egentlig hva mungbønner er?
Mungbønner, også kjent som Vigna radiata eller mingbønner, er en art i erteblomstfamilien som opprinnelig kommer fra India.
Den dyrkes hovedsakelig for sine spiselige frø, som er det vi kaller mungbønner, men i det asiatiske kjøkken er også spirene svært vanlige å bruke i matlagingen - og det er dette som ofte kalles for bønnespirer i de norske matbutikkene.
LES OGSÅ: Brekkbønner er helt geniale
Inneholder en rekke gode næringsstoffer
Men hvorfor er mungbønner egentlig så bra for oss? Lauren Slayton, som er ernæringsekspert og grunnleggeren av Foodtrainers, har fortalt til nettstedet at de små, grønne bønnene har en rekke imponerende helsefordeler.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger