Sjekk ut den deilige brokkolioppskriften nederst i saken. Foto: Colourbox
Sjekk ut den deilige brokkolioppskriften nederst i saken. Foto: Colourbox
Kosthold

Derfor bør du spise mye brokkoli

Den gjør uventede ting for kroppen din.

Brokkolien er kommet for å bli - og bra er det.

Forskere ved britiske University of East Anglia har nemlig funnet nok en god grunn til at du bør la brokkolien være en del av hverdagsmaten.

LES OGSÅ: Dette bør være i handlevognen din

En antioksidant kalt sulforafan blokkerer enzymene som forårsaker ødeleggelse av leddene ved slitasjegikt - også kalt artrose.

Tidligere har inntak av brokkoli vært knyttet til redusert kreftrisiko, og den kan også motvirke prosesser i stoffskiftet som fører til overvekt og hjertesykdommer.

Bra for leddene dine

Nå viser det seg altså at den unnselige grønnsaken også kan være bra for leddene dine. Forskerne vil bruke mer tid og krefter for å forstå mer av hvorfor det er slik.

LES OGSÅ: Brokkoli med sitron

I alle fall finnes det ingen som helst unnskyldning for å ikke kose seg med brokkoli. Her er en oppskrift der du også får glede av høstens sjampinjonger samtidig.

Derfor bør du spise mye brokkoli

Sjampinjonger og brokkolimos

Enkel, enkel middag basert på to hovedingredienser.

(Til fire personer)
1 kg brokkoli
300 g sjampinjonger
en kvast timian
litt smør og litt olivenolje
salt og pepper

Kok eller damp brokkolien til den er helt mør. Mos den i hurtigmikser eller med en potetmoser. Stek soppen hel i tørr panne på høy varme til den begynner å slippe vann.

Vent til vannet har fordampet, og ha smør og olivenolje i pannen. Stek til soppen er gyllen, og smak til med salt og pepper. Server med et dryss timian.undefined
Til forsiden