Vi får stadig høre hvor viktig det er å tenke økologisk og naturvennlig, men sjeldnere får vi vite hvorfor. Her er seks gode grunner til å sette grønn mat på bordet.
1. Du unngår kjemikalier
Det brukes ikke syntetisk gjødsel i økologisk jordbruk, hvilket er mer skånsomt for både deg og miljøet. Høyt innhold av nitrat i bladgrønnsaker har helseskadelig effekt, og det er en risikofaktor ved stor bruk av kunstgjødsel.2. Mer næringsrik mat
Økologisk dyrket mat har et høyere innhold av næringsstoffer enn mat som er dyrket på konvensjonelt vis. En gjennomgang av 41 studier som sammenlignet forskjellene på økologiske og vanlige frukter og grønnsaker, konkluderte med at økologisk er sunnest. Her får du gjennomsnittlig 21,1 prosent mer jern, 27 prosent mer vitamin C, 29,3 prosent mer magnesium og 13,6 prosent mer fosfor.3. Det smaker bedre
Økologisk dyrket mat smaker som regel mer og bedre enn konvensjonelt dyrket mat, fordi frukten og grønnsakene ikke er presset til hurtigvekst med kunstige midler.4. Ingen skumle medikamenter
I økologisk husdyrhold brukes det ikke hormoner og antibiotika i behandling av dyrene. Du kan derfor være trygg på at det ikke er medikamenter i biffen.5. Du bevarer økosystemet
I økologisk og biodynamisk landbruk fokuseres det på å bevare samspillet mellom organismene og prosessene i naturen. Tanken er å innrette seg etter naturen, ikke overstyre den.6. Du bevarer mangfoldet i jordbruket
Produktivitet er svært sentralt i konvensjonelt jordbruk, og for å øke effektiviteten dyrkes det stadig færre grønnsaktyper. Vi får færre varer å velge mellom og jorden blir mer utarmet. I økologisk landbruk fokuseres det på variasjon.LES OGSÅ:


