Spinat

Derfor bør du spise spinat

Grønnsaken er blant de aller sunneste som finnes.

SPINAT: Denne bladgrønnsaken er noe av det sunneste du kan spise. Foto: lecic - Fotolia
SPINAT: Denne bladgrønnsaken er noe av det sunneste du kan spise. Foto: lecic - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hvis spinat ikke allerede er en del av din kost, burde den bli det ganske snart! Det er fordi det kommer så mange positive effekter ved denne bladgrønnsaken.

Ikke bare er det en vitaminbombe, men den kan forebygge både kreft og rynker, den er god for kolesterolet, har en positiv effekt på hjernen, og i tillegg kan det faktisk brukes i alt!

Flere har tatt i bruk spinaten i juicer og smoothier, men har du noen gang tenkt på å bruke den i vafler? Ekspertene forklarer hvorfor bladgrønnsaken er så sunn og hvordan du kan bruke den i matlagingen.

LES OGSÅ: Spiser du glutenfritt for å bli sunnere?

Har en positiv effekt på hjernen

Forskere ved Rush University i Chicago analyserte kostholdet og mentale funksjoner hos 954 eldre mennesker over en periode på fem år, og fant ut at de som spiste mer grønt hadde større sannsynlighet for å være mentalt skarpe.

De som spiste en eller to daglige porsjoner av grønne bladgrønnsaker hadde de samme kognitive evnene som hos de som var 11 år yngre og ikke gjorde det. Dette mener de skyldes spinatens rike innhold av vitamin K.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer