<strong>SENKER BLODTRYKKET:</strong> En daglig halvmåne melon kan  være et effektivt og naturlig våpen mot høyt blodtrykk. Vannmelonen er frisk og kalorifattig, og er også fin å bruke i smoothies.  Foto: All Over Press
SENKER BLODTRYKKET: En daglig halvmåne melon kan være et effektivt og naturlig våpen mot høyt blodtrykk. Vannmelonen er frisk og kalorifattig, og er også fin å bruke i smoothies. Foto: All Over Press Vis mer

Frukt

Derfor bør du spise vannmelon

Selv om sommeren er over, bør du fortsette å spise vannmelon.

Publisert
Sist oppdatert
Mange tenker på melonen med det saftige, knallrosa fruktkjøttet som noe som hører sommeren til.

Men selv om sesongen for iskald vannmelon på stranda er over, finnes det én god grunn til å fortsette med melon-vanen.

Les også: Frukten som gjør magen flat.

Gjør hjertet friskere

En daglig halvmåne melon kan nemlig være et effektivt og naturlig våpen mot høyt blodtrykk, melder Science Daily.

- Funnene fra studien viser at denne typen funksjonell mat gir en utvidelse av blodårene. Dette kan forhindre at lett forhøyet blodtrykk utvikler seg til å bli forhøyet blodtrykk over lengre tid, noe som gir en stor risiko for hjerteinfarkt og slag, sier forsker Arturo Figueroa ved Florida State University til Science Daily.

Har du testet blodtrykket ditt i det siste?.

Entydig studie

I studien fikk testpersonene seks gram av en aminosyre fra vannmelon. Alle fikk et lavere blodtrykk og bedre blodomløp av behandlingen. Nå vil forskerne finne ut mer om effekten av vannmelon.

Gjør deg sunn og vakker

I tillegg gir vannmelon verdifulle næringstoffer som vitamin A, B6, og C. Den tilfører også kroppen kalium og lykopen, som er en super antioksidant. Antioksidanter bidrar blant annet til å holde huden sunn og rynkefri. Frukten inneholder lite fett, men gir mye vann og en del fiber. Her er alle superfruktene.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer