Vilt

Derfor bør du spise viltkjøtt

Elgsteik er faktisk omtrent like magert som kyllingfilet.

SUNNERE: Viltkjøtt er magrere og inneholder flere antioksidanter og mineraler enn vanlig kjøtt. Foto: Thinkstock
SUNNERE: Viltkjøtt er magrere og inneholder flere antioksidanter og mineraler enn vanlig kjøtt. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Høsten er jaktsesong, og nå kan vi nyte kjøttretter vi gjerne ikke kan lage ellers i året.LES OGSÅ: Så mye protein trenger kroppen dinEr du blant dem som synes at jakt er grusomt kan du jo reflektere over at disse dyrene lever fritt hele livet, i motsetning til oppdrettsdyr.I en artikkel Helsedirektoratet har publisert på Matportalen.no (ekstern lenke) går det fram at viltkjøtt vanligvis er magrere enn kjøtt fra husdyr. Det inneholder også en større andel umettede fettsyrer og mindre mettet fett.LES OGSÅ: Derfor er fett bra for degMer mineraler og antioksidanterElgsteik er svært magert kjøtt. Det samme er reinsdyrsteik, selv om den inneholder litt mer fett en elgsteik. Elgsteik er omtrent like magert som kyllingfilet. Rypebryst er litt fetere, men inneholder lite mettet fett. Viltkjøtt har også lengre holdbarhet i fryseren enn andre typer kjøtt siden det er så magert.En undersøkelse foretatt i Finland har vist at reinsdyrkjøtt har høyere innhold av flere mineralstoffer enn kjøtt fra storfe og gris. Dette gjaldt særlig kobber, selen, sink og jern.Reinsdyrkjøtt har også et høyt innhold av antioksidanter, fordi dyrene beiter ute i naturen. Det viser en undersøkelse Matforsk har gjort.Prøv en elgburger!(Til 2 personer)400 g karbonadedeig av elg (lam eller okse kan også brukes)1 brødskive1 eggsalt og pepperurter du har for hånden:rosmarin, basilikum, timian...hamburgerbrød eller liknendeagurksalattomatløkringerThousand island-dressing1 ss majones1 ss rømme1 ts ketsjup1 ts hvitvinseddik1/2 ts sukkereventuelt noen skiver søt sylteagurksalt og pepperHa karbonadedeigen i en bolle og knus brødet oppi. Ha i egg, salt og pepper og hakkede urter. Form to burgere og stek dem i smør. Bland ingrediensene til dressingen. Finhakk densyltede agurken hvis du bruker den. Montér burgeren slik du vil.Som dessert er bjørnebær perfekt til viltkjøtt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer