Søvn

Derfor bør du «telle sauer»

Det er ikke en myte at dette funker.

FÅR DU IKKE SOVE? En sentral nøkkel for å få sove om kvelden er å roe ned i forveien. Og når du ligger der - ja, da er det ikke så dumt å telle sauer.  Foto: milanmarkovic78 - Fotolia
FÅR DU IKKE SOVE? En sentral nøkkel for å få sove om kvelden er å roe ned i forveien. Og når du ligger der - ja, da er det ikke så dumt å telle sauer. Foto: milanmarkovic78 - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Får du ikke sove?

I takt med at hverdagen vår stadig blir mer travel, og vi alltid er tilgjengelig - enten det er på mobil, iPad eller PC, kan det være vanskelig å koble av.

Dette resulterer ofte i at søvnen uteblir, og resultatet er at du kaster deg frem og tilbake i senga mens du bekymrer deg for at det bare er færre og færre timer til du skal stå opp.

Heldigvis finnes det triks som hjelper!

Og du skal ikke kimse av de gode, gamle rådene. Blant annet er det faktisk effektivt å telle sauer, skriver Huffington Post.

LES OGSÅ: Denne supermaten kan irritere magen

Ja, du bør telle sauer!

Det har kanskje ikke falt deg inn å telle sauer når du ligger søvnløs i sengen, men det kan faktisk være ganske så effektivt.

Det hele handler om å finne noe å tenke på som ikke krever så mye av hjernen din.

Når du legger deg i sengen og hjernen er overaktiv, er det vanskelig å fokusere på noe annet. Hvis du i tillegg prøver og ikke tenke for mye, ender du som regel opp med å gjøre akkurat det - gruble.

Fremfor å gruble kan du derfor telle sauer som hopper over gjerdet, telle tilbake fra 100 eller se for deg et kart av Norge og for eksempel plassere fylkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer