Urinveisinfeksjon

Derfor bør du tisse etter sex

Kan spare deg for noen ubehageligheter senere.

TA EN TUR PÅ TOALETTET: Sex er faktisk en av de vanligste årsakene til at kvinner får urinveisinfeksjon. En tur på toalettet etterpå redusere imidlertid risikoen drastisk.  Foto: loutocky - Fotolia
TA EN TUR PÅ TOALETTET: Sex er faktisk en av de vanligste årsakene til at kvinner får urinveisinfeksjon. En tur på toalettet etterpå redusere imidlertid risikoen drastisk. Foto: loutocky - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du liker kanskje å ligge tett inntil din kjære og kose litt etter sex, mens han liker best å snu ryggen til deg og sovne.

Og selv om mange jenter kanskje lar seg fornærme av dette, er det i virkeligheten bare en naturlig reaksjon at menn blir søvnige etter en orgasme.

Men idet han sovner har du den perfekte muligheten til å gjøre det du aller helst bør gjøre rett etter sex. Nemlig å tisse!

Du har sikkert hørt denne anbefalingen før, og det skyldes rett og slett at det kan redusere risikoen for å utvikle urinveisinfeksjon.

LES OGSÅ: Symptomene du ikke bør ignorere

Skyldes bakterier fra tarmen

Sex er faktisk en av de vanligste årsakene til at kvinner får urinveisinfeksjon, og ifølge en artikkel på nytimes.com skjer nesten 80 prosent av alle urinveisinfeksjoner hos unge kvinner innen 24 timer etter samleie.

– Den økte risikoen for urinveisinfeksjon (UVI) hos kvinner ved samleie skyldes de anatomiske forholdene; med kort avstand mellom vagina, urinrør og anus, forklarer Linn Hjarne, gynekolog ved Aleris, Strømmen, til KK.no.

Urinveisinfeksjon oppstår når det kommer bakterier inn i urinblæra, og med disse korte avstandene i kvinners underliv har bakteriene kortere vei å reise. Og det er faktisk tarmbakterien E. coli som er årsak til tre av fire urinveisinfeksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer