BØRST I VEI: Det må gjøres grundig og jevnlig for å ha en effekt, men så er også fordelene ved tørrbørsting av huden mange og gode. Foto: PantherMedia
BØRST I VEI: Det må gjøres grundig og jevnlig for å ha en effekt, men så er også fordelene ved tørrbørsting av huden mange og gode. Foto: PantherMediaVis mer

Hudpleie

Derfor bør du tørrbørste huden

Det er billig, enkelt, effektivt - og hjelper mot cellulitter.

Du har helt sikkert fått med deg at huden er kroppens største organ, men visste du at huden faktisk står for nesten en fjerdedel av kroppens daglige avgiftningsprosesser?

For å få fart på disse prosessene, kan tørrbørsting være din beste venn. Det gjelder bare å velge riktig børste og lære seg riktig teknikk.

LES OGSÅ: Rens huden med microfiber

Hva er egentlig tørrbørsting?

Å tørrbørste huden betyr at du stimulerer både blodsirkulasjonen og lymfesystemet, som skiller ut avfallsstoffer, skriver MindBodyGreen.com.

Tørrbørsting etterlater huden med en sunn og ungdommelig glød, siden det fjerner døde hudceller som kan tette igjen porene samtidig som det får fart på cellefornyelsen. Det kan også bidra til å redusere hevelser og cellulitter.

Her er fordelene, ifølge Skin Care Base:
 • Kan redusere cellulitter over tid
 • Bidrar til å få renset opp i lymfesystemet
 • Fjerner døde hudceller
 • Styrker immunforsvaret
 • Stimulerer kjertlene som produserer oljer og hormoner
 • Strammer opp huden for å forebygge for tidlige aldringstegn
 • Forbedrer muskelkvaliteten
 • Stimulerer blodsirkulasjonen
 • Forbedrer nervesystemets ytelse
 • Bidrar til bedre fordøyelse
 • Frisker opp og fornyer huden

 • LES OGSÅ: Kremer mot cellulitter er bare tull

  GOD BØRSTE: Den har naturbust, langt skaft og gjerne en snor. Foto: PantherMedia / Dan Kosmayer
  GOD BØRSTE: Den har naturbust, langt skaft og gjerne en snor. Foto: PantherMedia / Dan Kosmayer Vis mer

  Enkelt og billig

  Med alle disse fordelene, er det egentlig utrolig at metoden er både superenkel og superbillig, men det er den altså.

  Nettsiden Skin Care Base har satt opp en liste med tips til hvordan du får størst effekt av tørrbørstingen.  Slik gjør du det:

  Velg riktig børste: Let etter en børste med glatte fibre og gå alltid for naturbust. En børste med langt håndtak gjør det enklere å nå alle kroppsdeler.

  Børst på tørr hud: Som navnet tilsier, skal tørrbørsting gjøres på tørr hud. Aller best er det å tørrbørste hele kroppen før du dusjer eller bader, så får du av alt av smuss og døde hudceller.

  Børst fra topp til tå – eller motsatt: Det viktigste er at du tørrbørster hele kroppen, men for aller best resultat, kan du starte ved føttene og jobbe deg oppover. Børst så fra hendene og opp armene mot skuldrene. På brystet bør du bevege børsten oppover. Det er viktig at du bruker lite kraft der huden er tynn, mens du fint kan skrubbe hardt og skikkelig der den er tøffere, som under fotsålene.

  Gjenta daglig: Hele prosessen tar omtrent 15 minutter, og du bør faktisk tørrbørste hver dag, og aller helst om morgenen. Hvis du ikke føler deg helt i toppslag, skal det være bra å gjenta hele prosessen to ganger om dagen.

  For å se at cellulittene forsvinner, må du tørrbørste områdene med såkalt appelsinhud i 5-10 minutter to ganger hver eneste dag, og det kan ta minst fem måneder før du ser resultater.

  Vær forsiktig: Vær forsiktig med å børste sart, skadet eller sår hud.

  Husk å tilføre fuktighet: Etter du har tørrbørstet og dusjet, må du sørge for å tilføre masse fuktighet. Såpe og varmt vann tørker ut huden, så tilfør alltid rikelig med fukt etter en dusj eller et bad. Bruk gjerne en ren planteolje, som olivenolje, avokadoolje, aprikosolje, mandelolje, sesamolje, kokosolje eller kokossmør.

  Hold børsten ren: Rengjør børsten med såpe og vann minst én gang i uka, og la den lufttørke på et varmt sted.

  Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: