Trening

Derfor bør du trene om morgenen

Det regulerer blant annet apetitten.

- Spinning er den ubestridte ener blant de morgenfriske, sier treningsekspert.  Foto: Colourbox
- Spinning er den ubestridte ener blant de morgenfriske, sier treningsekspert. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du våkner på morgenkvisten og sier til deg selv: Jeg skal trene etter jobb i dag, eller: Fra og med neste uke skal jeg trene to ganger i uken. Høres det kjent ut?Neste gang du tenker dette, burde du like gjerne sprette opp av sengen med en gang. For trening på morgenen kan være en effektiv vei til økt kondisjon eller vektreduksjon. Og selv om noen morgener bare gir rom for en ti minutters økt, er det bedre enn ingenting hvis alternativet er at du ikke får bevegd på deg resten av dagen.Men hvorfor om morgenen….? Nederst i artikkelen får du en rekke tips til hvordan du skal komme i gang med morgentreningen.Morgenfugl en gang i ukenSlik blir du treningsglad

8 gode grunner

1. Ved å ha en treningsøkt tidlig om morgenen, gir du forbrenningen en ”kick start”. Og ikke bare det, den vil holde seg på et høyt nivå de neste 24 timene. Det betyr at du vil forbrenne mer kalorier i løpet av dagen.2. Ved å trene på morgenkvisten, får du en god start på dagen, og dette vil du merke resten av dagen.3. Mange føler at trening på morgenkvisten regulerer appetitten på den måten at de unngår å bli småsultne utover dagen.4. 90 prosent av de som trener regelmessig, trener tidlig på dagen. Det vil si at med en gang det er blitt en rutine, er det lettere å komme seg opp og ut av senga ved morgengry.Slik blir trening en rutine5. Det beste er å trene til samme tid hver morgen, for da blir det en vane å stå opp når vekkerklokken ringer. Det vil ikke ta lang tid før kroppen venner seg til den nye rutinen, og vips er du i gang! Det vil ikke ta lang tid før du merker fysiologiske forskjeller i kroppen.6. Det er mye lettere å finne tid til å trene om morgenen enn etter jobb. Tenk på alle unnskyldningene du kan finne på da?! Tidlig på dagen er det ikke så mye annet som kan komme i veien.Jeg skulle gjerne ha trent men..7. De som trener regelmessig om morgenen sier de har bedre søvnkvalitet, og mange sier de trenger mindre søvn. Derfor funker skjønnhetssøvnen8. Trening på morgenkvisten kan være mer enn bare fysisk aktivitet. For mange er det en anledning å slippe fram egne tanker, og til å ta vare på kropp og sjel. Mange bruker også tiden til å planlegge dagen eller tømme hodet for alle mulige tanker.

Hvilken aktivitet?

Alle treningsformer kan bedrives grytidlig om morgenen, men det vil nok være tungt å trene vekter før klokken 07, eller å ta en avansert aerobictime. Du kan løpe en tur, men siden du da mest sannsynlig er ute alene, får du ikke drahjelp av noen andre. Ifølge treningsekspert Jill Jahrmann er det kun én aktivitet som vinner over alle andre:- Spinning er den ubestridte ener blant de morgenfriske, og det kan jeg godt forstå. Det føles ikke så verst å komme inn i en sal med litt dempet belysning og sette seg på en sykkel. Da har du din egen sone (sykkelen) slik at du slipper å deise borti andre mennesker, du kan konsentrere deg om enkle, effektive bevegelser, og du kan lukke resten av verden ute mens du fokuserer på instruktøren og musikken. Du blir dratt med, har hun tidligere uttalt til KK.no.Spinn deg til topp kropp- Etter timen er du en helt annen person, da kan du til og med vurdere å smile til sidemannen. Så går turen rett i dusjen og ut til en enkel frokost - de fleste sentrene har dette som gratis service, som noen har laget for deg. Deilig!Kilde: Health 24

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer