Løpetur

Derfor bør du unngå fiber før løpeturen

Kan gjøre at du må stoppe midt i løypa.

PÅ LØPETUR: Det kan være lurt å unngå fiberrik mat før du skal på løpetur. Da slipper du å måtte stoppe midt i løypa for å gå på do.   Foto: blas - Fotolia
PÅ LØPETUR: Det kan være lurt å unngå fiberrik mat før du skal på løpetur. Da slipper du å måtte stoppe midt i løypa for å gå på do. Foto: blas - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Opplever du ofte at trangen til å gå på do (og ja, da mener vi en «nummer to») melder seg når du er midt i løpeturen?

Dette er veldig vanlig og kan faktisk skyldes noe så enkelt som at du har spist for mye fiberrik mat før du la ut på tur.

LES OGSÅ:  7 ting som skjer når du løper

Setter fart på tarmen

Årsaken til at fiberrik mat ikke er bra å spise før løpeturen er at fiber er gunstig for fordøyelsen vår da det binder mye væske, og kan på den måten stimulere tarmen til å jobbe.

Ettersom fiber fungerer som en svamp i tykktarmen og trekker væske inn i avføringen, bidrar det til å gjøre avføringen mykere og større, noe som igjen øker hastigheten for passasje gjennom tarmen.

Det tar cirka to timer før fiberen forlater magen og entrer tarmen. Det vil si at du enten må ta deg en rask løpetur, eller vente noen timer.

Her er noen matvarer som bør unngås før løpeturen:

  • Grove kornprodukter
  • Bønner og linser
  • Svisker og rosiner
  • Nøtter
  • Rotgrønnsaker 

LES OGSÅ: Sliter du med luftsmerter og urolig mage?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer