Mascara

Derfor bør du velge billig mascara

Når det kommer til dette produktet, er det flere grunner til spare penger.

PENGER Å SPARE: Mascaraen må byttes ut ofte, så hvorfor ikke velge en rimeligere variant? Det finnes mange billigmascaraer som er minste like gode som de dyre variantene. Bytt den heller ofte enn å bruke penger på de dyreste varianten. Foto: All Over Press Norway
PENGER Å SPARE: Mascaraen må byttes ut ofte, så hvorfor ikke velge en rimeligere variant? Det finnes mange billigmascaraer som er minste like gode som de dyre variantene. Bytt den heller ofte enn å bruke penger på de dyreste varianten. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi bruker tusenvis av kroner på sminke og hudpleie hvert år, og av og til kan du kanskje tenke at det er på tide å roe ned forbruket litt.

Men selv om shoppestopp ser ut til å være den nye trenden, trenger du ikke droppe alle kosmetikkinnkjøp for å spare en del penger.

Istedenfor kan du bare velge litt smartere.

Et av produktene du kan spare ganske mye på, er mascara. Og det gjelder enten du er på jakt etter fyldigere vipper, lengre vipper eller begge deler. Også de billige merkene kan nemlig by på volum og lengde.

LES OGSÅ: Slik får du perfekte vipper

DISSE HAR VI TESTET: KK har testet en rekke ulike maskaraer, for å finne ut om de holder det de lover. Sjekk resultatene lenger nede i saken! Foto: Astrid Waller
DISSE HAR VI TESTET: KK har testet en rekke ulike maskaraer, for å finne ut om de holder det de lover. Sjekk resultatene lenger nede i saken! Foto: Astrid Waller Vis mer

Må skiftes ut ofte

Mascara er det sminkeproduktet du bør bytte ut oftest - ideelt sett hver tredje eller fjerde måned.

Det er et produkt de fleste av oss bruker hver eneste dag. Mange nekter faktisk å gå ut av huset uten nettopp mascara, så det er liten tvil om at mascaratuben åpnes og lukkes ofte.

Hver gang det skjer, slipper du inn luft og bidrar til at innholdet tørker.

Ikke bare tørker den ganske fort ut, men mascara er også veldig utsatt for bakterievekst. Får du en infeksjon på øyet og dypper mascarakosten inn i tuben igjen, er bakteriefesten i gang. Og vekstvilkårene der inne er optimale.

Sminken din kan være en bakteriebombe, og mascaraen er blant verstingene, særlig med tanke på at du kan overføre bakteriene til øyet – og det er hakket verre med en øyeinfeksjon enn en kvise på haka.

Selv om du ikke har planer om å spare penger på mascara, er det bedre å bytte den oftere enn du (sannsynligvis) gjør og heller velge en billigere variant.

LES OGSÅ: Ikke del mascara med venninner!

(Saken fortsetter under bildet)


Noen billigere favoritter

KK testet 15 mascaraer tidligere i vinter for å se hvilke som holdt det de lovet best. Flere av favorittene var av den mer rimelige varianten:

Max Factor False Lash Effect

Tykkere og tettere kost gjorde at denne ikke separerte vippene så mye, og dermed ble resultatetfyldige, tette vipper. Måtte jobbe den inn litt, men det var det verdt. Ingen kladding. Veldig fornøyd med resultatet!

Max Factor Eye Brightening Mascara

Lover å fremheve din naturlige øyefarge. Jeg testet den med blå pigmentering og øynene ser mer våkne og fargen mer intens ut. Lett å legge og gir et intenst blikk. Best med 2 lag for maksimal effekt.

Max Factor Clump Defy by False Lash Effect

La seg pent på vippene uten å klebe. Ingen klumper, og vippene ble både lengre og tykkere! Veldig bra!

La Roche-Posay

Lover lange vipper, og det gir den! Den dekker hele vippen med farge, men har en tendens til å klebe og ikke separere vippene. Gå gjerne over med en vippekam eller en tørr maskarabørste for å separere vippene etter påføring, da blir resultatet fint!

Vil du se flere resultater? Du finner hele mascaratesten her.

Flere rimelige mascaraer verdt å prøve: L'Oréal Volume Million Lashes, No. 7 Exquisite Curl, Rimmel Sexy Curves og Oriflame Maxi Lash.

Vær litt tålmodig

Ikke bli for skuffet om du ikke får maksimalt resultat første gangen du bruker en ny maskara. Det er først etter 5-6 ganger at de blir virkelig gode.

Da har produktet fått tørke litt ut og blitt litt tykkere, slik at det er enklere å få på vippene og dekker dem bedre.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer