Hæler

Derfor bør du velge hæler

Det er ikke bare sexen som blir bedre. Sjekk dette.

Derfor bør du velge hæler
Publisert
Sist oppdatert
Høye hæler hjelper deg og trene bekkenmusklene og gir deg bedre orgasmer, ifølge italienske forskere, men har du noensinne hørt at høyhælte sko kan være bedre for føttene dine enn for eksempel helt flate sko? Det skriver The Sun.

 • Test deg selv: Er du en skofetisjist?
 • Skoene vi drømmer om, men ikke har råd til

 • Den ideelle hælen

  Dersom innersålen er for flat «bikker» ofte foten innover og man risikerer og få skjevstillinger. Dette kan føre til ryggproblemer på sikt, i tillegg til smerter i føttene, forklarer dr. Mike O'Neill som er talsmann for The Society of Chiropodists and Podiatrists.

  - Føttene våre er ikke skapt til å gå i verken skyhøye hæler eller helt flate sko, så den ideelle hælen er en lav hæl, circa to-tre centimeter høy, sier legen til The Sun.

  Sko bør nemlig være formet inni slik at de følger fotens buer, og derfor er det at lave hæler kan være bedre for føttene enn sko uten den minste forhøyning.

  - Går du i helt flate sko lenge, blir dessuten hælpartiet enda lavere fordi skoen gjerne slites her og du ender opp med en holdning som en gammel dame i tøfler, advarer han.
 • Tren i stiletthæler
 • Den store stilettguiden

 • Stadig flere unge rammes

  Han er skeptisk til flip flops, ballerinasko, converse og gladiatorsandaler, og ser en tendens til at stadig flere unge kommer hjem fra ferie med vondt i føtter og knær som følge av paddeflat skomote.

  - Men når det er sagt, flate sko kan greit brukes et par dager i uka, men problemene oppstår når man går rundt i helt flate sko i flere måneder om gangen fordi det er mote, sier han til The Sun.

  Han advarer også mot dårlige treningsssko.

  - Mange vil komme i form i sommerhalvåret og drar fram gamle sko som har mistet støtten sin, sier han. Det er derfor viktig å bytte ut gåsko og løpesko jevnlig.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer