Håndkrem

Derfor bør håndkremen din ha solfaktor

Hendene eldes raskere enn ansiktet.

Publisert
Sist oppdatert
Det finnes utallige kremer som skal bekjempe aldring. Flertallet av disse er nok til ansiktet. Men hendene dine er faktisk enda mer utsatt.

«Gamle» hender har selvfølgelig skapt et marked for plastikkirurgene, som blant annet tilbyr både fjerning av synlige årer og injeksjoner med såkalte «fillers».

Men det smarteste – og rimeligste – er nok kanskje å huske solfaktor på hendene.

SE OGSÅ: Solkremen bør ikke inneholde dette

Stem her!

Har din håndkrem solfaktor?Nei
 
209 (55%)
Usikker
 
68 (18%)
Bruker ikke håndkrem
 
63 (16%)
Ja
 
42 (11%)

Eldes raskere

For mens mange av oss beskytter ansiktet mot solen med både dagkremer og sminke, fortrinnsvis med solfaktor, glemmer vi hendene.

- Vakre unge hender er noe de fleste vil ha. Men disse trenger også beskyttelse. Hendene er alltid synlige - og utsatt, sier Hollywood-skjønnhetsguru Ole Henriksen.

Det er kanskje derfor vi ofte kan gjette alderen til en person ved å se på hendene deres. Selv dem som holder seg ufattelig godt, som popdronning Madonna (53).

MED SOLFAKTOR 15: Nederst f.v: Håndkrem fra No7 (kr.109/Boots.no), Clarins (kr. 155/Duty Free), L'Occitane (kr.259), Bodyshop (kr.139/Webshop.bodyshop.no) - og øverst: Hands Forward fra Ole Henriksen. Foto: Produsentene
MED SOLFAKTOR 15: Nederst f.v: Håndkrem fra No7 (kr.109/Boots.no), Clarins (kr. 155/Duty Free), L'Occitane (kr.259), Bodyshop (kr.139/Webshop.bodyshop.no) - og øverst: Hands Forward fra Ole Henriksen. Foto: Produsentene Vis mer

Minst faktor 15

Henriksen er derfor en av flere produsenter som har lansert håndkrem med solfaktor.
Og hendene bør beskyttes med minst solfaktor 15, ifølge hudlege Jon Langeland ved Hudklinikken i Oslo.

- Du bør alltid smøre det samme på hals, bryst, nakke og håndrygger som i ansiktet. Minst faktor 15, råder han i denne artikkelen.

Noe du lurer på? Spør KK.no


Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer