Husarbeid

Derfor bør menn gjøre husarbeid

Det er ikke bare kona som blir glad for det.

Dette har han så godt av! Foto: Panther Media
Dette har han så godt av! Foto: Panther Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hvordan er arbeidsfordelingen hjemme hos deg? Lever du sammen med en mann er det sannsynlig at du gjør mer enn ham - slik er det fortsatt i de fleste hjem.Slik burde det imidlertid ikke være - i alle fall ikke om du vil han skal være tilfreds.Ja, du leste riktig. Forskeren Caroline Gatrell ved Lancaster universitet i Storbritannia har nemlig gjennom sin studie «Work Life Balance: Working for Fathers» avdekket at menn som bidrar i arbeid knyttet til hjemmet generelt er gladere enn andre menn.Les også: Rent hus gir fin kropp

Vil være mer hjemme

Menn er mindre stresset når de også gjør husarbeid. Kanskje kan det rett og slett komme av at menn blir stresset når de ser kvinnen i sitt liv slite med å rekke over alt, og at det å hjelpe til bidrar til fravær av stress, men det er jo ikke hovedpoenget.Les også: Dette får ham til å vaskeUndersøkelsen er gjort blant 1100 menn som også jobber ute. Og 82 prosent av disse sier de ønsker seg mer tid hjemme.Når de da får anledning til det blir de glade, selv om det innebærer at deler av tiden hjemme også må gå med til husarbeid.

Husvask gir sex

Neil Chethik er familierådgiver og forfatter av boka VoiceMale, som handler om dagens menn og deres forhold.Da Chethik jobbet med boka fikk han gjennomført en spørreundersøkelse blant 288 menn. Der kom det klart fram at de mennene som tok del i husarbeid som rengjøring og klesvak, samt tok hånd om barna, fikk mer sex enn de som ikke engasjerte seg.- Når jeg gjør husarbeid føler hun seg verdsatt, uttalte en av mennene til Chethik.Det stemmer bra overens med resultatet av en større studie utført ved Center for American Progress.Her kommer det fram at kvinner er mer seksuelt tiltrukket av partnerne sine når de gjør husarbeid og passer barna.

Mer utroskap med skjev arbeidsfordeling

Kvinner med menn som deltar i hjemmet er også mer trofaste. Chethiks undersøkelse viste at der arbeidfordelingen i hjemmet var skjev var kvinnene dobbelt så ofte utro.Les også: Husarbeid styrker forholdetVidere var risikoen for et ustabilt ekteskap ti ganger høyere, og parene hadde vurdert skilsmisse dobbelt så ofte som par der mannen også gjorde husarbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer