STRESSET? Menn som har vært utsatt for stress, synes større kvinner er mer attraktive enn slanke kvinner. Hvorfor kan du lese i saken under. Foto: Getty Images/iStockphoto
STRESSET? Menn som har vært utsatt for stress, synes større kvinner er mer attraktive enn slanke kvinner. Hvorfor kan du lese i saken under. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Sex Og Samliv

Derfor dras de mot store kvinner

Stressede menn synes ikke slanke damer er mest attraktive.

Ja, det forskes på mye rart. Denne gangen har en gruppe forskere sjekket om det er noen forskjell på hva slags kvinner menn foretrekker hvis de er stresset.

Og det viste seg at den oppleste og vedtatte teorien om at menn helst vil ha normalvektige kvinner med ungt og vitalt utseende (fordi det gir størst sjanse for friske barn), ikke alltid stemmer.

Når menn er stresset, trekkes de heller mot større kvinner, siden disse signaliserer trygghet og sikker tilgang til mat.

Faktisk er dette konklusjonen til forskerne ved Westminster University, som gjennomførte studie ved hjelp av 80 frivillige, skriver Telegraph.co.uk.

De 80 mennene ble først delt i to grupper, der den ene ble sendt gjennom en rekke tester som hevet stressnivået deres. Dette dreide seg for eksempel om jobbintervjutester og aritmetiske tester. Deretter ble mennene bedt om å rangere attraktiviteten til en rekke fotografier av kvinner som var alt fra magre til overvektige.

Mennene som var blitt utsatt for stress, valgte tykkere kvinner som sine idealkvinner enn mennene som ikke hadde blitt utsatt for stress. Det skal likevel sies at de stressede mennene også syntes normalvektige kvinner var attraktive, men at de altså også oppfattet overvektige kvinner som flotte.

- Resultatene gir oss de første indikasjoner på at det å oppleve fysiologisk stress former menns oppfatning av kvinners kroppsstørrelse, skrev forskerne i fagbladet PLoS ONE.

- Menn som opplever stress opplever ikke bare en større kvinne som mer attraktiv, men er generelt mer positivt innstilt til større kroppsfasonger, og anser et bredt spekter av kroppsfasonger som fysisk attraktive.

Ikke bare vekt som betyr noe

Ingen av gruppene syntes de svært magre eller svært overvektige kvinnene var attraktive. Likevel er det verdt å huske på at forskning av denne typen kun sjekker menns første reaksjon når de treffer en kvinne, og da er det det fysiske menn vurderer. Men det skal mer enn fysisk tiltrekning til for å vekke virkelig interesse. Sjarme, humor, vennlighet osv. spiller en stor rolle for hvor attraktiv en mann finner en kvinne.

LES OGSÅ:
Singel? Dette faller gutta for
Visst er puppene dine normale!
Tre triks som forfører ham

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: