Helse & Livsstil

Derfor drømmer han om en jomfru

Han vil ikke tenke på at du har hatt andre før ham.

Derfor drømmer han om en jomfru
Publisert
Sist oppdatert
TEST DEG SELV OM SEX & KJÆRLIGHET
 • Hvilken sex-type er du?

 • Slik sjekker du ham opp

 • Hvor står forholdet ditt?

 • Hvor bra er sexlivet?

 • Hvor vågal er du?

 • «Jeg er sammen med ei flott dame som er en del år eldre enn meg. Saken er den at hun har hatt mange flere seksuelle opplevelser enn meg; trekanter, elskere, sex med andre damer osv. Hun er ei drømmedame ellers og alt annet stemmer. Men i det siste har dette begynt å ete seg i vei inne i meg. Det er litt vondt og ekkelt å tenke på alt det hun har gjort med andre». Teksten over er et utdrag fra et innlegg en mann har skrevet på nettstedet parforhold.no. Han sliter med tanken på at dama har hatt sex med andre før ham. Og han får sympati fra en annen mannlig innskriver:«Vil bare si at jeg skjønner veldig godt hvordan du har det. Min samboer har hatt en del flere partnere enn meg, og jeg har stilt meg selv det samme spørsmålet: Hvorfor bryr det meg? Vet ikke helt hvorfor, men jeg gjør uansett det. Innerst inne vil vel de fleste av oss (menn) ha uskyldsrene jomfruer som aldri har ligget med andre (og helst aldri får lyst til det heller)». Hvorfor fantaserer menn om å ha en jomfru? Hva er det med det uskyldsrene og uberørte som trigger dem?- Konkurranse er sentralt i mannens psyke. Det ligger i mannsrollen å skulle være først, enten det er snakk om å nå Sydpolen eller å nedlegge ei dame, sier Peder Kjøs, psykolog og samlivsekspert for kk.no.- Det er ikke bare, bare for menn å tenke på den seksuelle cv-en til dama si. Selv om sexen er bedre med en kvinne som har erfaring, ligger det gjerne en angst i bunnen: Hva om hun sammenlikner meg med dem hun har hatt før?Kjøs mener menn har behov for å være den dominerende part. De vil være først, før andre menn, og de vil gjerne være læremestere.
 • Dette tenner menn på
 • - Det er best å være sjefen. Det er en klisjémessig forventning, en del av en tradisjonell mannsrolle.I USA og Japan er salget av skolepikeuniformer stort. Ikke bare fordi ungjentene bruker dem, men også fordi par bruker dem i sexleker. Over halvparten av mennene fantaserer om kvinner i sykepleieruniform, viser en britisk undersøkelse Sykepleiere representerer det feminine og oppofrende. I en artikkel som sammenfatter en rekke større sexundersøkelser, kommer det fram at menn flest fantaserer om å være den dominerende part. Kvinner fantaserer om å underkaste seg.
 • Hemmelige sex-fantasier
 • - Kvinner liker at mannen tar kontroll. De færreste ønsker seg en yngre mann som er henne underlegen, de vil ha en som er trygg og solid. Du vil sjelden høre en mann ønske seg det av en kvinne. Han vil neppe ha en som er kontrollerende, dominerende og som ler for høyt på fest. Han vil ha en som er ung, pen og enkel å forholde seg til. Der kommer jomfrubegrepet inn, sier Kjøs.Han mener menn gjerne smykker seg med unge kvinner. - Blir han sett med en ung skjønnhet formidler det til andre at han er viril. Han forteller gutta at han er sjef, og damer kan tiltrekkes av at noen er tiltrukket av ham.«Hun er kul, ung og deilig. Andre vil synes det samme om meg siden jeg er sammen med henne». LES OGSÅ:
 • Dette tenner menn på
 • Hemmelige sex-fantasier
 • Slik tenner du ham
 • Ta testen: Hvilken sex-type er du?
 • Ta testen: Sex eller kjærlighet?
 • Hva mener DU? Si din mening i kk.no-forumet!

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer