Kvinnekroppen

Derfor elsker gutta kvinnekroppen

Vekten din har faktisk ikke så mye å si.

VÆR FORNØYD: Pupper og rumpe - det spiller ingen rolle om du har mye eller lite av det. Gutta elsker kvinnekroppen uansett! Foto: Ammentorp Photography / Alamy/All Over Press
VÆR FORNØYD: Pupper og rumpe - det spiller ingen rolle om du har mye eller lite av det. Gutta elsker kvinnekroppen uansett! Foto: Ammentorp Photography / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Jenter i dag opplever et enormt press om å være perfekte. Vi bombarderes av reklamer for antiaging-produkter og cellulittkremer, og eksponeres for photoshoppede modeller med flate mager og perfekt hud.

Og med slike urealistiske kroppsidealer er det jo egentlig ikke så rart at mange aldri blir helt fornøyd med seg selv.

Vi ønsker oss store pupper, men et smalt liv. Vi vil ha sprettrumpe, men vi vil også ha det etterlengtede mellomrommet mellom lårene. Dette er altså ting mange kvinner ønsker seg, men hva med gutta?

Hva mener de om kvinnekroppen?

LES OGSÅ: Liker du ikke at kjæresten ser deg naken?

FOR KRITISKE: Kvinner har en større tendens enn menn til å se seg selv som veldig annerledes enn det de tror menn liker. Og særlig har vi en tendens til å tro vi er for tjukke. Foto: RioPatuca Images - Fotolia
FOR KRITISKE: Kvinner har en større tendens enn menn til å se seg selv som veldig annerledes enn det de tror menn liker. Og særlig har vi en tendens til å tro vi er for tjukke. Foto: RioPatuca Images - Fotolia Vis mer

Elsker det feminine

– Alle har selvfølgelig forskjellig smak, men det er gjennomgående at kvinner med former er attraktivt! Det menn liker best ved kvinnekroppen er vel sannsynligvis de delene som er forskjellig fra mannekroppen, det vil si pupper, rumpe og midje – det feminine, har daglig leder i coachingselskapet Dating Adventure, Espen Korsvik., tidligere uttalt til KK.no.

COACH: Daglig leder i coachingselskapet Dating Adventure, Espen Korsvik, kan fortelle at de fleste menn synes jenter med former er attraktive. Og gutta setter særlig pris på det feminine. Foto: Espen Korsvik
COACH: Daglig leder i coachingselskapet Dating Adventure, Espen Korsvik, kan fortelle at de fleste menn synes jenter med former er attraktive. Og gutta setter særlig pris på det feminine. Foto: Espen Korsvik Vis mer

Han er coach innen sosialdynamikk, dating og livsstil og gjennom jobben møter han mange gutter som er på «sjekkern». Av erfaring kan han derfor konkludere med at det generelt sett ikke er superslanke jenter gutter flest ønsker seg. Man skal heller være sunn enn tynn.

– Det kroppsidealet om at kvinner skal være kjempetynne med store pupper skyldes vel mest den interne konkurransen mellom jenter om å leve mest mulig opp til et ideal skapt av moteverden, sosiale medier og magasiner. Gutter flest er veldig fornøyde dersom jenta ser ut som hun tar vare på seg selv, uten at det er overdrevet. Ikke overvektig og ikke undervektig, sier han.

Om hun har sixpack eller ikke har ikke så mye å si for de fleste gutter, og Korsvik tror at det er jentene som er mest detaljfokusert.

– Jeg tviler ærlig talt på om gutter flest legger merke til om en kvinne har mellomrom mellom lårene eller ikke. De aller fleste gutter er mer enn fornøyde dersom de blir møtt av en blid jente som vet å fremheve de beste sidene av seg selv. Har du fantastiske bein eller pupper - vis de frem, anbefaler coachen.

Ikke bare én fasong

Selv om menn er glad i det feminine betyr ikke det at du bare er attraktiv dersom du har kropp som Marilyn Monroe. Ifølge spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste sex- og samlivsekspert, Peder Kjøs, er variasjonen i hva menn liker mye større enn det kvinner tror.

– Kvinner tror at det finnes en viss fasong som menn vil ha (store pupper, smal midje), mens menn i virkeligheten liker mye forskjellig, har han forklart til KK.no.

– I et interessant eksperiment ble menn og kvinner presentert for tegninger av ulike kroppstyper som de så skulle vurdere ut fra attraktivitet for det andre kjønn, og ut fra hva de selv syntes. Menn krysset gjennomgående av for at de likte mer kjøttfulle kvinnekropper enn det kvinner tror, legger han til.

SMIL: Ifølge Peder Kjøs tror mange kvinner at det bare finnes én fasong menn liker, men i virkeligheten er variasjonen i hva menn liker mye større. Faktisk kan du komme bra langt med å være smilende og blid.  Foto: Kzenon - Fotolia
SMIL: Ifølge Peder Kjøs tror mange kvinner at det bare finnes én fasong menn liker, men i virkeligheten er variasjonen i hva menn liker mye større. Faktisk kan du komme bra langt med å være smilende og blid. Foto: Kzenon - Fotolia Vis mer

Kvinner mer kritiske til egen kropp

Kjøs påpeker at det gjennomgående er slik at kvinner blir pålagt mye strengere og snevrere forventninger enn menn. Og mens mennene nærmest forventer å bli godtatt omtrent som de er, tror kvinner at andre vil mene det er noe galt med dem.

– Når menn blir bedt om å vurdere sin egen kropp krysser de av for ganske nær idealet, mens kvinner ganske konsekvent mener at de selv er lengre fra idealet, og da særlig at de er for tjukke, forteller han.

Kvinner har altså en større tendens enn menn til å se seg selv som veldig annerledes enn det de tror menn liker, uansett hvordan de ser ut. Men det er ikke bare vi kvinner som har feilforestillinger.

– Menn tror også gjennomgående at kvinner vil ha mer muskler på mannekroppen enn det kvinner faktisk vil ha. Forskjellen mellom tenkt ideal og virkelig ideal er større for kvinner; menn tror damer vil ha litt mer muskuløse menn enn det kvinner faktisk vil ha, mens damer tror at menn vil ha mye tynnere damer enn det menn faktisk vil ha, forklarer Kjøs.

Konklusjonen er med andre ord at vi ofte misforstår og mistolker det det motsatte kjønn finner attraktivt. Smaken er selvsagt som baken, men i de fleste tilfeller er gutta fornøyd så lenge du er sunn, frisk og har godt humør.

Har du noen spørsmål om sex og samliv du ønsker svar på kan du sende en e-mail til peder@kk.no.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer