Pupper

Derfor elsker menn pupper

Det finnes en type menn som ikke bryr seg om størrelse og som kun vil ha naturlige.

PUPPER: Visste du at hva slags pupper en mann liker kan ha sammenheng med hvilken klasse han tilhører?  Foto: Khorzhevska - Fotolia
PUPPER: Visste du at hva slags pupper en mann liker kan ha sammenheng med hvilken klasse han tilhører? Foto: Khorzhevska - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At menn elsker pupper vet vi godt, men hvorfor er det egentlig sånn?

Og hva er det som gjør at noen menn liker dem små og naturlige, mens andre vil ha store og gjerne med silikoninnlegg?

– Pupper er et sterkt symbol på feminitet, og det er en av de mest åpenbart synlige forskjellene mellom kvinner og menn, sier Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs sex- og samlivsekspert.

I den vestlige verden er pupper blitt et viktig symbol på kvinnelighet, mens det i andre kulturer ikke er slik.

LES OGSÅ: Se yngre ut med riktig bh

Hva er det med store pupper?

Hvem var det som bestemte at store pupper er sexy? Peder Kjøs tror det opprinnelig kan ha hatt en sammenheng med at store bryster på et instinktivt plan kan tolkes som at kvinnen vil være i god stand til å amme.

KULTUR: Vil menn noen gang slutte å fascineres av bryster? Foto: Piotr Marcinski - Fotolia
KULTUR: Vil menn noen gang slutte å fascineres av bryster? Foto: Piotr Marcinski - Fotolia Vis mer

– Så for en steinaldermann er det sikkert smart ut fra et forplantningssynspunkt å velge en kvinne med store pupper. Men, vi er ikke steinaldermenn i dag, sier Peder Kjøs.

Han mener derfor at det blir søkt å støtte seg til denne forklaringen i dag og tror det i stedet handler om kultur og hva som er mote. KK.no har tidligere skrevet om at trenden med store silikonpupper er over.

– På 1920-tallet var det populært med små bryster, på 50-tallet skulle de være store og på 80-tallet var det vel litt både og, forteller Kjøs.

LES OGSÅ: Er dette tidenes verste inngrep?

Rike menn og pupper

Heldigvis er det sånn at ingen menn er like og alle har forskjellig smak. Men, det er ifølge Kjøs ikke helt tilfeldig hvilke menn som liker hvilke bryster.

Det har nemlig en klar sammenheng hva som er populært.

Som de fleste ting i samfunnet, så går det klare skiller mellom hva arbeiderklassen liker, hva middelklassen liker og hva overklassen liker. Dette gjelder også bryster.

– Underklassen er veldig opptatt av at brystene skal være digre. Dette er fordi de er gruppen i befolkningen som i størst grad inspireres av populærkulturen, deriblant tv-serier og porno, hvor store pupper symboliserer seksuell tilgjengelighet, forklarer Peder Kjøs.

Videre er det sånn at middelklassen gjerne vil signalisere at de ikke er en del av arbeiderklassen, derfor liker de ofte det motsatte av det som er populært blant de med færrest midler. KK.no har tidligere presentert teorien om at fattige menn gir deg bedre sex.

– Menn i middelklassen vil derfor ha naturlige pupper, enten de er store eller små, forteller Kjøs.

– Og hva med overklassen?

– De er ikke opptatt av problemstillingen i det hele tatt, forteller Kjøs.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer