Internett

Derfor elsker vi nettdating

Antall aleneboende har doblet seg på fem år, og kjærligheten finner vi helst på nettet.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Tiden løper fra oss. Det er trendy å være singel, men plustelig har man fylt 35 år, sitter alene i egen bolig og merker savnet etter en person å dele livet sitt med. Flere føler seg mer komfortable med nettflørting enn flørting på utesteder og barer. Stadig flere nordmenn utforsker nettdatingtjenester og prøver å finne kjærligheten på nett, sier sosiolog Ingvild Sommer. Hun har skrevet hovedoppgave om nettdating, og jobber som prosjektleder i nettdatingtjenesten Q500.
 • Vi elsker nettflørting
 • Nettdating for nybegynnere
 • I Norge er det 827 905 aleneboende mennesker, ifølge oppdaterte tall fra Statistisk sentralbyrå. Det er nesten en dobling siden 2002, da 425 725 bodde alene.
 • ABC i nettflørt
 • Blant de som bor alene nå, er 184 950 i alderen 30-44 år, 242 175 er fra 45-66 år.Ingvild Sommer tror økningen i antall aleneboende skyldes livsglade og karrierebevisste nordmenn som er skremt av skilsmissestatistikker. - Det er ikke overraskende at over 800 000 bor alene i dagens moderne samfunn. Jeg tror nordmenn venter lenger med å etablere seg. Flere ønsker å gjøre seg ferdig med utdannelsen, få seg jobb og leve singellivet først. Folk er skremt av skilsmissestatistikker. Det er mindre press fra skilte foreldre som giftet seg i tidlig alder. Mor og far ønsker at barna skal oppleve livets glade sider før de smis i hymens lenker. Samtidig er skilsmisser blitt et alminnelig fenomen i vårt samfunn, sier Sommer i en pressemelding.Hennes nettdatingtjeneste Q500 har ifølge Sommer 42 111 registrerte medlemmer i aldersgruppen 30-44 år. Det utgjør nesten hver fjerde aleneboende i dette alderssjiktet.
 • Lettere å få napp på nett
 • Unngå nettflausene
 • Ingvild Sommer tror flere nordmenn vil finne kjærligheten på internett. Peter Holsback, daglig leder i datingnettstedet Finn En Venn, er enig. Også dette nettstedet har den største andelen av sin brukere i aldersgruppen 30-44 år; hele 59 625 av totalt 154 020 brukere.- Nettdating er blitt en svært populær og enkel måte å komme i kontakt med andre mennesker på, spesielt utenfor sin lokale sfære. Mange finner venner og kjærester i andre deler av landet, i motsetning til før, hvor man holdt seg stort sett holdt seg til det sosiale nettverket man hadde i lokalsamfunnet. Vi ser også mange som treffer, søker og møter kjærester og venner på tvers av landegrenser. Dette var trolig mindre vanlig før.Nettdating har i tillegg til å være et fenomen blant yngre mennesker også gjort det lettere for eldre som enten har skilt seg, eller mistet partneren sin, til å komme i kontakt med andre, sier Holsback. LES OGSÅ:
 • Klikker seg rett til køys
 • Kvinner skyr nettsex
 • Få blikkontakt på nettet
 • Fengselsfugler jakter på kjærligheten
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer